Social

Tinerii din Alexandria îşi aleg liderii

elevi candidatiMonica DUMITRESCU

Noul Consiliu Local al Tinerilor Alexandria va fi ales în data de 26 martie 2015. Tinerii consilieri din clasele terminale de liceu şi-au încheiat misiunea la acest nivel şi urmează să predea ştafeta colegilor lor şi mai tineri din clasele a IX-a şi a X-a.

“Alege pentru TINEri ! Şi tu trăieşti în Alexandria !” este sloganul sub care se vor desfăşura în acest an alegerile pentru Consiliul local al Tinerilor. 38 de liceeni, din toate unităţile de învăţământ alexăndrene şi-au depus candidatura pentru CLTA. Cei mai mulţi candidaţi provin de la Liceul Teoretic “Al. I. Cuza”. 10 liceeni de la această unitate de învăţământ au intrat în cursa electorală. De la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”, Liceul Teoretic “Constantin Noica” şi Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” au intrat în cursa pentru obţinerea unui mandat de consilier local câte 7 tineri. Patru candidaţi provin de la Liceul Tehnologic nr. 1 şi trei candidaţi de la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu”.

Vor fi aleşi în mod democratic 19 tineri candidaţi care le vor reprezenta interesele colegilor lor. Candidaţii îşi vor face campanie în faţa alegătorilor din liceele lor până pe 24 martie. Fiecare liceu va fi dotat cu urne şi cabină de vot, iar scrutinul efectiv va avea loc în data de 26 martie. Va urma numărarea voturilor exprimate şi centralizarea rezultatelor alegerilor în fiecare unitate de catre BEC şi transmiterea rezultatelor obţinute către Comisia Electorală Centrală în format Excel (e-mail sau personal).

Fiecare liceu din Alexandria va avea în CLTA câte trei consilieri. Tinerii îşi vor alege şi un primar.

“Vor fi 3 consilieri din fiecare liceu întrucât Consiliul Local al Tinerilor Alexandria are un număr de 19 consilieri. Vor participa la sedinţele de lucru ale CLTA-ului, vor promova proiectele pe care şi le-ar dori a fi realizate de CLTA, vor trebui să-şi reprezinte liceele în această structură. Îşi vor alege un primar după ce va fi constitui consiliul local al tinerilor şi toţi consilierii vor depune jurământul de consiler în cadrul CLTA. Îşi vor alege primarul, viceprimarul şi secretarul Consiliului Local al Tinerilor Alexandria”, a spus Andra Negrilă, coordonator CLTA.

Scopul proiectului constă în formarea unei echipe de tineri care să iniţieze şi să dezvolte proiecte pentru comunitate în care să antreneze cât mai mulţi tineri alexăndreni, dorindu-se astfel conştientizarea acestora în ceea ce priveşte rolul de cetăţean în societate şi membru al unei structuri reprezentative.

Tinerii care au intrat în competiţie spun că la baza deciziei lor stă dorinţa de a contribui la activităţile derulate de Consiliu, dar şi de a face ceva pentru generaţia actuală de elevi. “Am ales să candidez, este pentru prima oară când particip. Am auzit şi de la foşti colegi că este o experienţă unică. Sunt destul de inventivă şi cred că putem colabora”, a spus Carmen Gherghiceanu, una dintre candidatele de la Liceul Teoretic “Al. I. Cuza”.

“Mi-am propus să particip în asemenea activităţi, deoarece vreau să-mi ocup timpul cu cât mai multe acţinui inovatoare pentru tinerii de la noi din liceu şi din Alexandria. În perioada următoare voi merge prin şcoală, voi vorbi cu elevii, le voi spune ce îmi propun pentru acest mandat, cam care sunt activităţile pe care le propune consiliului şi ce îmi doresc să fac pentru tinerii din Alexandria”, a spus o altă candidată, Adriana Magdalena Ene de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.