Eveniment

Tineri artiști din Teleorman premiați la Concursul Internațional de pictură ,,O lume fără război” – Moscova 2021

Pe parcursul anilor 2020 și 2021 s-a desfășurat, în mai multe etape, în peste 50 de  țări, Concursul  Internațional de pictură ,,O lume fără război” inițiat la Moscova de către Gruparea ,,Solo” a Uniunii Artiștilor Plastici din Rusia.

Curatorul concursului de pictură a fost  Svetlana Solo, artist plastic, iar membru al juriului internațional și coordonator pentru România și Spania a fost Teo Șerbănescu, artist plastic teleormănean. Concursul s-a desfășurat în mai multe etape eliminatorii, fiind organizate expoziții ale participanților în fiecare țară participantă.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman a organizat și găzduit expoziția finală în urma căreia au fost selectate lucrările trimise pentru jurizare la Moscova.

Pentru concurs s-au înscris mai mulți elevi îndrumați de profesor Cristiana Purcărea. Dintre  aceștia, 9 elevi au avut lucrările selectate pentru faza finală. În urma jurizării de către juriul internațional, tinerii artiști din Teleorman au obținut 4 premii importante, pe categorii de vârstă, astfel: Andreescu Miruna Ioana – locul I, Milcu Sorina Mihaela – locul al II-lea, Păun Maria Teodora – locul al II-lea, Cioabă Daria Valentina – locul al II-lea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.