Eveniment

Timp de o săptămână, Dunărea este sub atenţionare de inundaţii

dunareaDunărea este sub atenţionare de cod galben între localităţile Gruia şi Zimnicea din dimineaţa zilei de 16 iunie, de la ora 06.00, şi până pe 23 iunie, urmând ca debitul maxim la intrarea în ţară să fie de 10.600 de metri cubi pe secundă, luni, 17 iunie.

Se instituie cod galben, faza I de apărare, pe Dunăre, pe sectorul Gruia – Zimnicea, judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, şi se va menţine depăşită cota de atenţie la Isaccea (judeţul Tulcea), începând cu data de 16 iunie, ora 06.00, şi până pe 23 iunie, ora 18.00, potrivit unei atenţionări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor.

Dunărea pe sectorul aval Gruia este îndiguită, nefiind preconizată apariţia unor probleme deosebite, potrivit directorul Centrului de Prognoze Hidrologice din cadrul INHGA, Marius Mătreaţă. Acesta a adăugat că nu este o situaţia deosebită şi că nu se aşteapă ca debitul  maxim pe care îl va atinge Dunărea la intrarea în ţară, de 10.600 metri cubi pe secundă să creeze vreo problemă, asta pentru că sectorul pentru care este emisă este îndiguit, iar pe de altă parte, a spus şeful INHGA, în aprilie, debitul a atins un maxim de 11.900 de metri cubi pe secundă, fără a apărea probleme deosebite.

Vineri, debitul Dunării la Baziaş a fost de 9.800 metri cubi/ secundă, iar luni, spun hidrologii, acesta va ajunge la 10.600 metri cubi/ secundă, pentru ca apoi să scadă în fiecare zi cu câte 100 metri cubi/ secundă, potrivit prognozei emise vineri. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.