Politic

Timotei Stuparu, condamnat la inchisoare cu suspendare si munca in folosul comunitatii pentru fals intelectual

Senatorul PSD Timotei Stuparu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Joi, 16 iunie 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat in privinta senatorului de Teleorman, condamnandu-l pe acesta la 1 an si 7 luni de inchisoare cu suspendare si 90 de zile de munca in folosul comunitatii. In solutia data de ICCJ se arata ca, instanta condamnă pe inculpatul Stuparu Timotei la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Tot pentru fals intelectal condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 8 luni închisoare, la 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, la 8 luni închisoare pentru participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals si la alte 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. De asemenea, judecatoriii ICCJ au stabilit ca încetează procesul penal pornit împotriva aceluiaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune ca urmare a intervenirii unui acord de mediere între acesta şi Senatul României. In final, lui Timotei Stuparu i se aplică pedeapsa cea mai grea de 8 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv 11 luni închisoare, urmând ca senatorul să execute pedeapsa de 1 an şi 7 luni închisoare. În baza art. 91 C.pen., dispune suspendarea executării pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare, sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani stabilit. “Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Alexandria sau Primăriei localităţii Viişoara, judetul Teleorman”, se arata in solutia ICCJ. Senatorul teleormanean trebuie sa plateasca si 5.200 lei cheltuieli judiciare către stat. Senatorul are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. (C.P.)

6 Comments

 1. Asta e un hot ,prost.A intrat la racoare pentru o gainarie un salariu in plus, pe cand altii au furat milioane de euro.

 2. Trebuia sa-i de cu executare la Jilava sau la Doftana ,sa iasa de acolo,, multilateral dezvoltat,,

 3. La canal cu jigodia comunista.sau sa-l folosim la munca in parcul din Alexandria sau poate sa presteze la ansamblulBUrnasul sa cante la taragot.

 4. Nanoveanu

  Unde o sa faca domnul profesor de istorie Stuparu munca in folosul comunitatii/
  Domnule profesor va aduceti aminte cum ne predati la scoala ,,Binefacerile colectivizarii” in perioada comunista.
  Jigodie penala ce sunteti domnule Stuparu!!!

 5. O să fie iarasi senator, doar e cel care se ocupă de imaginea publică a psd-ului în judetul penalilor !

 6. Alexandru

  „Fratiorul” lui Marineci, protectorul „personalitatilor” din CJ, Protectia Consumatorului si ISJ!!!!Va dati seama pe ce putregai dospeste judetul acesta!!!!!??????

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.