Social

Tichetele sociale de Paşte pot fi ridicate începând de luni de la Primăria Alexandria

tichete socialePotrivit directorului Serviciului Public pentru Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alexandria, Ion Voicu, luni, 22 aprilie, începe distribuirea tichetelor sociale în valoare de 50 de lei pe care municipalitatea le acordă conform unei Hotărâri a Consiliului local aprobată anul trecut, persoanelor singure sau familiile care domiciliază în municipiul reşedinţă de judeţ al căror venit lunar net nu depăşeşte 500 de lei pe membru cu prilejul Sărbătorii de Paşte. Tichetele se acordă celor care îndeplinesc aceste condiţii şi care au depus solicitări în termenul stabilit de primărie, respectiv până pe 12 aprilie 2013.

Comparativ cu anul trecut, numărul solicitanţilor anul acesta este mai mult decât dublu. Dacă anul trecut de Paşte au beneficiat de tichetele sociale aproximativ 1000 de alexăndreni, anul acesta numărul beneficiarilor este de aproximativ 2300.

Cu cei 50 de lei, beneficiarii speră să îşi poată cumpăra produse alimentare specifice sărbătorii Pascale, chiar dacă suma este foarte mică în comparaţie cu preţurile care se practică la vânzarea cărnii de miel, ouă şi cozonaci. Dacă pentru beneficiari suma acordată de primărie este foarte mică, pentru bugetul local, având în vedere numărul mare de persoane care trăiesc la limita subzistenţei în Alexandria, suma alocată acestei măsuri sociale este considerabilă, ridicându-se la peste un miliard de lei vechi. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.