Social

Testare pentru hepatitele virale B și C în localitatea Putineiu

Caravana LIVE(RO)2-SUD se va afla marți, 7 noiembrie, în localitatea Putineiu, în intervalul orar 10.00-14.00. Pentru a veni în sprijinul tuturor celor care doresc să se testeze pentru hepatitele virale B și C echipa medicală mixtă, formată din medici gastroenterologi și asistenți medicali din cadrul Centrelor de Prevenție de la Institutul Clinic Fundeni și Spitalul Universitar de Urgență București, se va afla în două locații: curtea Primăriei Putineiu și Strada Valea Călmățui.

Doritorii au posibilitatea de a veni direct la Caravană pentru testare sau continuarea investigațiilor sau se pot programa lăsând un mesaj cu numele și prenumele la numărul de telefon 0766/327 738.

Toți cei care se vor prezenta mâine la Caravană vor beneficia de testare rapidă efectuată din sânge capilar (deget), iar persoanele depistate pozitiv în urma testării vor beneficia de analize din sânge venos pentru determinarea nivelului viremiei și fibroscan plus ecografie pentru evaluarea gradului de fibroză hepatică.

Toți cei prezenți la testare și pacienții depistați cu virusul hepatitic B sau C vor beneficia de consilierea și îndrumarea echipei partenerului oficial al Proiectului LIVE(RO)2-SUD, Asociația Română Anti-SIDA (ARAS).

Campania se adresează tuturor persoanelor peste 18 ani, indiferent dacă sunt sau nu asigurate prin sistemul public de asigurări de sănătate, cu domiciliul în județul Teleorman sau într-unul dintre județele de acoperire a Proiectului, cu excepția femeilor însărcinate, care pot beneficia de aceste investigații printr-un program specific. Singura condiție este ca persoanele ce își doresc testarea sau continuarea investigațiilor să aibă asupra lor un act de identitate valabil.

La caravană pot veni și pacienții deja depistați de medicii de familie din județul Teleorman prin intermediul acestui Program, dar care, din diverse motive, nu au avut posibilitatea de a ajunge la unul dintre Centrele de Prevenție din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova, Institutului Clinic Fundeni sau al Spitalului Universitar de Urgență București.

Proiectul LIVE(RO)2-SUD: Program regional de prevenire, screening și diagnostic al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor cu virusurile hepatice B/D și C, prin care au fost testate aproape 180.000 de persoane pentru depistarea infecțiilor cu virusuri hepatitice B/D și C, s-a derulat în douăsprezece județe din zona SUD-MUNTENIA și SUD-VEST OLTENIA de la începutul anului 2021 și se apropie de final.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.