Social

Testare gratuită pentru hepatitele virale B și C, la Zimnicea

Campania de testare gratuită pentru hepatitele virale B și C, organizată de Institutul Clinic Fundeni în parteneriat cu Asociația Română ANTI-SIDA, în cadrul Programului LIVE(RO)-2 SUD, ajunge la Zimnicea miercuri, 9 noiembrie 2022. Testarea se realizează prin teste rapide al căror rezultat este disponibil pe loc, persoanele care pot beneficia de testare trebuie să aibă 18 ani împliniți și domiciliul în județul Teleorman.

Pentru testare este necesară prezentarea unui act de identitate valabil.

Acțiunea se va derula în cadrul unei caravane medicale, cu sprijinul dr. Liliana Catrinoiu, medic de familie, președinte al filialei SNMF Teleorman, și al dr. Mihaela Udrescu, medic de familie, coordonator național al grupului GASTRO SNMF, precum și cu sprijinul echipei medicale de la Spitalul Universitar de Urgență București.

Hepatitele virale reprezintă una dintre cele mai serioase probleme de sănătate publică din România, atât prin prevalență, cât și prin consecințele pe termen lung: ciroza hepatică și complicațiile ei, insuficiența hepatică, cancerul hepatic și nevoia de transplant hepatic.

În cazul persoanelor al căror rezultat este pozitiv se vor recolta analize de sânge și se vor efectua investigații medicale de specialitate, respectiv fibroscan și ecografie pentru stabilirea gradului de afectare hepatică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.