Economie

Termenul pentru valorificarea tomatelor, prelungit până la 15 iulie / Proiect de act normativ

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a afișat pe site-ul propriu, în secțiunea “Transparență Decizională”, un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se propune prelungirea valorificării tomatelor și în perioada 1-15 iulie 2023, inclusiv. În prezent, valorificarea producției de tomate pentru cei înscriși în Program în acest an trebuie realizată până la data de 30 iunie 2023.

Măsura a fost luată având în vedere solicitările reprezentanților cultivatorilor de legume, care au invocat întârzierea perioadei de fructificare a tomatelor din cauza temperaturilor fluctuante din primăvara anului 2023. Totodată, se propune și modificarea termenului-limită până la care se pot depune documentele justificative la direcțiile agricole județene, respectiv până la data de 18 iulie 2023 inclusiv.

Din informațiile comunicate de direcțiile pentru agricultură județene, reiese că, până la această dată, valorifică producția obținută numai circa 65% din numărul cultivatorilor înscriși în Program.

Astfel, pentru ca toți cei înscriși în program să aibă posibilitatea valorificării producției realizate a fost elaborat proiectul de HG, care poate fi consultat aici: https://www.madr.ro/proiecte-de-acte-normative/8315-proiect-prelungire-hg-tomate.html

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.