Economie

Termenul de valabilitate a autorizaţiei de mediu s-a micşorat la 5 ani

În Monitorul Oficial din 18 iulie 2013 a fost publicată Legea nr. 226/2013 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 164/2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului.

În acest sens, Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman informează opinia publică asupra apariţiei noii legi privind protecţia mediului, cu precizarea că cea mai importantă modificare constă în micşorarea termenului de valabilitate a autorizaţiei de mediu de la 10 ani la 5 ani.

Cât priveşte autorizaţia integrată de mediu, se precizează în comunicatul remis de APM Teleorman, act prin care se dă dreptul de exploatare în totalitate sau în parte a unei instalaţii, aceasta rămâne valabilă pe o perioadă de zece ani.

În situaţia în care se decide revizuirea actelor de reglementare, autoritatea competentă poate solicita refacerea raportului de mediu, a raportului privind impactul asupra mediului sau a bilanţului de mediu, după caz.

potrivit directorului APM Teleorman, Ion Rădulescu “solicitările de emitere a actelor de reglementare, depuse înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 226/2013, se soluţionează potrivit prevederilor legale în vigoare la data depunerii acestora”. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.