Politic

Teodor Niţulescu şi Adrian Bădulescu, potenţialii contracandidaţi ai lui Adrian Gâdea pentru şefia Consiliului Judeţean

Carmen Dumitrescu

Dacă USL şi-a anunţat candidatul la Consiliul Judeţean Teleorman încă din toamna acestui an, când plecarea lui Dragnea în Parlament a devenit o certitudine, restul partidelor au ales să păstreze tăcerea asupra acestui subiect. Pe de o parte, este cert faptul că Adrian Gâdea reprezintă, în fapt, opţiunea unei structuri politice care a reuşit să coaguleze în jurul ei mai mulţi adepţi decât era aşteptat iniţial. Astfel, e posibil, în acest moment, ca niciunul dintre partidele care joacă un rol pe scena politică  teleormăneană să nu mai vină cu o propunere de candidat pentru şefia Consiliului Judeţean Teleorman. Dacă de la partidele mici nu erau foarte mari aşteptări în privinţa nominalizării de contracandidaţi pentru Adrian Gâdea, PDL părea a fi singurul front politic de la care se aşteptau contraargumente, fiind destul de clar faptul că lipsa de experienţă a lui Gâdea putea constitui un atu important pentru oricare dintre politicienii renumiţi ai democrat-liberalilor.

Aşa cum procedează de obicei, democrat-liberalii teleormăneni au încercat şi acum un joc al manipulării, deloc reuşit, avansându-se încă din primul moment al dezbaterilor pe tema alegerilor parţiale, numele  lui Teodor Niţulescu. La scurt timp după ce fostul lider al partidului, Marian Zlotea îl anunţase pe Niţulescu drept candidat al PDL la şefia CJT, Niţulescu a anunţat că nu mai candidează, el dorindu-şi, în principal, poziţia de lider al partidului. Mai mult, acesta ar fi menţionat, în împrejurări informale, că nu se  aşteaptă să câştige alegerile la Consiliul Judeţean Teleorman, aşa că PDL trebuie să se focuseze pe câştigarea Primăriei Turnu Măgurele, unde candidatul Claudiu Crăcea este destul de bine plasat în preferinţele oamenilor.

Tot la nivel informal a fost lansat zvonul că pentru şefia Consiliului Judeţean Teleorman se va lupta, în lipsa lui Niţulescu, devenit, între timp, liderul interimar al Organizaţiei Judeţene a PDL Teleorman, un apropiat al acestuia şi fost pesedist, Daniel Fierăscu. Chestionat, însă, asupra subiectului, Fierăscu a fost extrem de tranşant: “În Republica post-Socialistă România eu nu voi mai candida niciodată!”.

Singura variantă plauzibilă, în aceste condiţii, pentru intrarea în cursa electorală care demarează la 15 ianuarie este, în situaţia dată, fostul deputat teleormănean, Adrian Bădulescu. Confruntat cu o situaţie destul de dificilă în partid, în pragul alegerilor locale, Adrian Bădulescu a refuzat să mai candideze pentru Parlament, deşi era un lucru destul de clar acela că popularitatea deputatului era atunci pe un trend ascendent. Acum, după ce conducerea partidului s-a schimbat, Bădulescu are şansa de a demonstra că poate obţine un scor electoral bun în cursa cu Adrian Gâdea.

Totuşi, se pare că nici Niţulescu nu este total exclus din cărţi, aşa cum vrea acesta să se creadă acum, pentru că PDL a plătit în această perioadă efectuarea unui sondaj de opinie care să indice identitatea candidatului democrat-liberal cel mai bine plasat în preferinţele oamenilor. Potrivit lui Bădulescu, însă, pe lista de opţiuni cuprinse în respectivul sondaj de opinie nu există decât două nume: Adrian Bădulescu şi Teodor Niţulescu. Astfel, după ce rezultatul sondajului va fi clar, lucru care se va întâmpla în numai câteva zile, vom afla dacă Niţulescu realmente nu va candida pentru şefia Consiliului Judeţean sau dacă în lupta electorală care se apropie Adrian Bădulescu va avea ocazia să demonstreze că poate fi un politician de calibru greu.

One Comment

  1. mihai murar

    2 RATATI POLITIC

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.