Politic

Teodor Niţulescu, adeptul mişcării… populare?

nitulescu1Dat la o parte de la conducerea PDL Teleorman, la începutul anului, Teodor Niţulescu a dispărut din prim-planul vieţii politice teleormănene pentru o bună bucată de timp. Bineînţeles că au existat voci, şi nu puţine la număr, care au dat ca şi încheiată cariera politică a fostului prefect de Teleorman. Iar tentativele eşuate ale acestuia de a reveni la şefia PDL Teleorman prin intermediul primarilor democrat-liberali care n-au văzut cu ochi buni schimbarea din partid n-au făcut decât să întărească zvonurile potrivit cărora Niţulescu a fost tras definitiv pe linie moartă.

Numai că, aşa cum era de aşteptat, Teodor Niţulescu nu se dă plecat cu una cu două din politică, astfel că, potrivit unor surse demne de încredere, după ce a făcut cărţile în organizaţiile judeţene ale PSD şi PDL, acesta se pregăteşte să preia filiala PMP din judeţ. Mai mult, spun unele voci din partid, Teodor Niţulescu se pregăteşte să deschidă lista de candidaturi a Partidului Mişcarea Populară pentru Consiliul Judeţean.

Că se va mulţumi cu un simplu mandat de consilier sau că va face jocurile pentru a ocupa o funcţie de conducere la nivel de judeţ rămâne de văzut, mai ales că, de-a lungul timpului, “totul sau nimic” a fost principiul după care s-a ghidat Teodor Niţulescu.

Între timp, nici ce se întâmplă în organizaţia judeţeană a partidului pe care l-a păstorit câţiva ani buni nu-l lasă indiferent pe Niţulescu, astfel că, potrivit unor surse liberale, nu mai târziu de joi, 15 octombrie, fostul preşedinte PDL a participat la o întâlnire cu patru primari din rândul vechilor democrat-liberali, dar şi cu doi edili din rândul vechilor liberali, la care a luat parte, se pare, inclusiv Claudiu Crăcea, liderul PDL de la Turnu Măgurele, dar şi copreşedintele PNL Eugen Pîrvulescu. Contactat telefonic, liberalul Pîrvulescu a declarat că, într-adevăr, aflându-se în trecere prin Roşiorii de Vede, a aflat că Teodor Niţulescu s-a întâlnit cu câţiva liberali şi, ca atare, a fost la faţa locului pentru a vedea despre ce este vorba şi, mai ales, pentru a se asigura că nu este la mijloc o tentativă de racolare a vreunui liberal. Conform acestuia, a fost o întâlnire privată la care nu a participat, însă, nici un primar liberal. Pîrvulescu a declarat, de asemenea, că, alături de copreşedintele Cristi Barbu, va face totul pentru asigurarea unităţii în interiorul partidului.

Despre întâlnirea de taină, copreşedintele PNL Cristi Barbu a precizat că nu este una normală, în condiţiile în care Teodor Niţulescu “nici măcar nu mai are calitatea de membru al PNL, iar în cursul zilei de luni se va face o analiză în forurile de conducere ale partidului, urmând a se stabili şi măsurile care trebuie luate”. (Violeta Mocanu)

4 Comments

  1. Eu nu inteleg cum acesti penali incepand cu Nitulescu si terminand cu Basescu nu vor sa priceapa ,ca pentru binele lor si al intregi tari e cazul sa se retraga si sa-si vada de treburile si eventual de pensii le lor!? Ei chiar cred ca acest popor este un popor de dobitoci?

  2. Poate vor sa isi faca partidul preotimii adventiste!

  3. Scufita Rosie

    Tudorel NITULESCU, Livache Dragnea, Cristy Duska, et comp clientii DNA, la Beciul Domnesc!!!

  4. Pirvulescu un om de tot……. .
    Sa nu uitam ca pana la rasturnarea guvernului Ungureanu ,Pirvulescu era apropiat al omului de afaceri Teodor Nitulescu(lucrari comune la SHAPIR-constructorul Variantei ocolitoare si a reabilitarii E 70)asa ca pe nimeni nu trebuie sa-i surprinda intalnirile de taina ale celor doi. Mai grav este ca duoa caracterul lui Pirvulescu caracter adventisto-fluturatic, caracter comun cu a lui Sami Calota se va muta dupa Nitulescu la Miscarea Populara.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.