Social

Tentative de fraudă în școli

Ministerul Educației a tras un semnal de alarmă cu privire la o nouă modalitate de fraudă, întâlnită în mai multe dintre unitățile de învățământ. Astfel, există persoane ce se recomandă a fi angajați ai ministerului care solicită telefonic bani de la elevi și profesori, sub pretextul situației din Turcia și Siria.

Ministerul a completat această informație, astfel: “Având în vedere că mai multe cadre didactice și directori ai unităților de învățământ au primit apeluri prin care se solicită sume de bani de la persoane care se recomandă ca fiind angajați ai Ministerului Educației, vă informăm că acestea nu aparțin și nu reprezintă Ministerul Educației. Recomandăm persoanelor contactate în acest mod să se adreseze instituțiilor competente. Menționăm că toate inițiativele de sprijin pentru comunitățile afectate de cutremurele din Siria și Turcia sunt anunțate prin intermediul canalelor oficiale de comunicare ale instituțiilor publice”.

În mai puțin de 3 zile, mai mulți profesori din țară au fost contactați în acest mod, cerându-li-se donații pentru victimele din Siria și Turcia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.