Politic

Tentativă eșuată a liberalilor de a-și impune al doilea vicepreședinte al Consiliului Județean. Social-democrații nici n-au încercat

Cu 16 voturi pentru și 16 voturi împotrivă, din cele 32 exprimate, consilierul PNL Raluca Fedeleș n-a reușit să obțină funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, eliberată de Maria Stoian după ce aceasta a plecat în Camera Deputaților. Pentru a fi adoptat, proiectul de hotărâre privind alegerea celui de-al doilea vicepreședinte al Consiliului Județean avea nevoie de 50% + 1 din voturi, lucru care nu s-a întâmplat în ședința de joi, 25 februarie, așa că va fi nevoie de o a doua încercare de ocupare a funcției, într-o altă ședință a forului de decizie județean.

Cel care a încurcat calculele ce ar fi trebuit să aibă drept rezultat alegerea Ralucăi Fedeleș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean a fost contracandidatul acesteia din cursa internă din PNL, Florică Mara. Consilierul PNL a ales să le demonstreze liberalilor că partidul a ajuns la mâna lui, așa că nu s-a prezentat la ședința Consiliului Județean, cu toate că era limpede că fără votul său alegerea vicepereședintelui nu va fi decât o tentativă eșuată.

Din tabăra social-democraților nu a fost făcută o propunere pentru postul de vicepreședinte, iar explicația dată de Adrian Gâdea, președintele PSD Teleorman, a făcut referire la configurația din Consiliul Județean, unde PNL are majoritate, și la faptul că aleșii PSD nu au știut că nu vor veni toți liberalii la ședință, iar desemnarea unui candidat nu poate fi făcută pe repede înainte. Cu toate acestea, atât liberalii, cât și social-democrații au cerut pauze de consultări în timpul ședinței ordinare a Consiliului Județean, o ședință care a durat aproape patru ore.

One Comment

  1. A, trebuie scoase niște castane din foc, și nu se mai bagă nimeni. Țineți, domnilor, oamenii cu CV-uri pe tușă, cä nu vă trebuie responsabilitate. De ce să dea, unii, socoteală, în al 13-lea ceas…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.