Sport

Tenisul de masă – o alternativă pentru teleormăneni

Tenisul de masă este un sport foarte popular în România, fiind destul de ușor accesibil tuturor, deoarece nu necesită sume prea mari pentru a fi practicat.

Unul dintre puținele județe din țară, fără o asociație județeană pe ramură de tenis de masă, este Teleormanul. Acum câțiva ani, profesorul Carmen Mușat luase taurul de coarne, a parcurs setul procedural și a obținut documentele necesare pentru înființarea instituției, însă, exact la finalul parcursului, s-a mai ivit o problemă. Modificările legislative survenite pe parcurs impuneau prezența între membrii fondatori a cel puțin unei asociații sportive cu personalitate juridică.

Iar dacă de atunci lucrurile au stagnat, se pare însă că ele vor reveni pe făgașul normal. Carmen Mușat a luat legătura cu ACS Astra Plosca, ar această entitate sportivă se regăsește între cei care pun bazele Asociației Județene de Tenis de Masă Teleorman. Acum însă, întregul hățiș legislativ a trebuit luat de la capăt, lucru însă care nu l-a descurajat pe Carmen Mușat. Dascălul care predă la Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria este optimist și consideră că tenisul de masă are un frumos viitor în Teleorman. ”Tenisul de masă este un sport accesibil tuturor. În strategia viitoarei Asociații Județene de Tenis de Masă vom merge pe trei linii directoare distincte. Primul pilon sunt copiii, pe care îi vom selecționa și îi vom ajuta să descifreze tainele mingii de celuloid. Apoi sunt cei care au jucat și încă o mai pot face la un nivel calitativ optim. Pentru ei vom pregăti competiții demonstrative, deoarece vrem să atragem și grație unor concursuri spectaculoase. Nu în ultimul rând, dorim să oferim o alternativă de mișcare și de sănătate pensionarilor, iar tenisul de masă ar putea media perfect acest lucru”, a declarat Carmen Mușat, în exclusivitate pentru ziarul Teleormanul.

De altfel, la instituția școlară unde are catedra, Carmen Mușat a și obținut rezultate foarte bune la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. La tenis de masă a obținut titlul județean la fete, având și locul secund în Teleorman, la băieți. Echipa de fotbal feminin este vicecampioană națională, iar șahista Andreea Tobă, campioană națională și recent participantă la Campionatele Mondiale Școlare de la Soci, din Rusia. ”Toate aceste rezultate nu s-ar fi putut obține fără implicarea doamnei director Silvia Botez, respectiv a doamnei director adjunct Mariana Buciu”, a mai adăugat Carmen Mușat.

Speranța noastră este că proiectul apariției Asociației Județene de Tenis de Masă să devină o realitate și să respecte planificarea preliminară. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.