Sport

Tenisul alexăndrean are o campioană – Raisa Sobh visează să ajungă nr. 1 mondial!

Una din cele mai promiţătoare tinere practicante de tenis din România este alexăndreanca Raisa Aida Sobh, sportivă legitimată la CSA Steaua Bucureşti. În vârstă de 11 ani (pe care îi va împlini în această lună), Raisa s-a evidenţiat în câteva din turneele de copii 10-12 ani la care a participat, reuşind să se impună în majoritatea competiţiilor la care a luat startul. Deşi lucrează mai mult individual, supravegheată de tatăl său, Ahmad Sobh (un pasionat de tenis stabilit în Alexandria), Raisa a demonstrat calităţi deosebite şi o tehnică prin care s-a impus în faţa multor adversare de vârsta ei. Doar în 2013, alexăndreanca a impresionat în şapte turnee la care a concurat, dar şi la concursul de selecţie organizat de FR Tenis, pentru completarea echipei de 3 sportive născute în 2002. În urma acestei acţiuni de selecţie, tânăra din Alexandria, care are alură de tenismană, a fost prima sportivă inclusă în lotul pregătit de Cătălina Cristea. “N-a fost deloc uşor, însă pentru mine a fost important că am reuşit să fiu inclusă în lotul naţional, mă bucur că am reuşit să fiu primită acolo”, a spus într-unul din primele interviuri pe care le-a dat Raisa Sobh pentru Ziarul Teleormanul. Atentă la fiecare gest şi cuvânt, tânăra practicantă de tenis are de fiecare dată alături familia; iar concentrarea pe care o arată în pregătire, este cu mult mai mare la jocuri. “Raisa este fascinată de tenis, este o sportivă care munceşte foarte mult, însă nu neglijăm nici şcoala. Ce pot să spun, am început încet, am câştigat concursuri, de ceva timp este în lotul naţional pentru vârsta ei şi sperăm să o ţinem tot aşa!”, spune tatăl sportivei, medicul Ahmad Sobh.

Entuziasmul pe care Raisa Aida Sobh îl arată când vorbeşte despre tenis, este completat de forţa pe care o imprimă mingiilor la fiecare lovitură de rachetă; iar intensitatea forehandurilor şi a loviturilor de dreapta se vrea să crească contant cu saltul sportivei în carieră. Deşi are doar 11 ani, Raisa a vorbeşte foarte deschis despre obiectivul personal pe care şi l-a propus în tenis: “Vreau să ajung numărul 1 mondial! Şi, dacă voi munci, cred că pot ajunge acolo”.

 

Câteva dintre competiţiile la care alexăndreanca Raisa Aida Sobh (legitimată la Steaua Bucureşti) a participat în acest an, în care s-a evidenţiat (a obţinut locul 1 în toate aceste concursuri), sunt următoarele:

– Cupa “Carpaţi”, ediţia de iarnă (23.02.2013), Sinaia;

– Trofeul Fibec (09.03.2013), Câmpina;

– Trofeul Katten, Cupa dePrimăvară (30.03.2013), Dărmăneşti;

– Trofeul Babolat (13.07.2013), Piteşti;

– Cupa Aditen (20.07.2013), Govora;

– Cupa Slobozia (28.09.2013), Slobozia.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.