Social

Temperaturi de 10-13 grade de Crăciun

Potrivit estimărilor meteorologice publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în următoarele două săptămâni, 19 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023, temperaturile vor fi, în general, peste cele normale în majoritatea regiunilor, în timp ce precipitaţiile vor fi puţine, sporadice şi pe arii restrânse, inclusiv în perioada Crăciunului, cu preponderenţă în zona montană.

În zona Munteniei, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată la începutul intervalului, astfel că, în primele două zile, media maximelor va fi cuprinsă între două şi şase grade, iar cea a minimelor de la -6 la -4 grade. În restul timpului vor fi temperaturi, în general, peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 24 şi 26 decembrie, cu 10 – 13 grade, pe timpul zilelor, şi de 2 – 4 grade, noaptea, mediat regional. Probabilitatea de precipitaţii slabe va fi mai ridicată în ultima săptămână a intervalului.

La munte, prima zi din interval va fi caracterizată de o vreme mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie a maximelor între -6 şi -2 grade, respectiv o medie a minimelor ce poate ajunge şi la -10 grade. Ulterior, valorile termice vor caracteriza, în general, o vreme mai caldă decât normalul perioadei, cu cele mai ridicate valori diurne în jurul datei de 21 decembrie, când vor fi medii ale maximelor de 7 – 9 grade. Cele mai ridicate valori nocturne se vor înregistra în apropierea zilei de 25 decembrie, când mediile minimelor vor ajunge la zero grade. Spre sfârşitul intervalului, valorile termice vor marca o scădere uşoară, mediile maximelor urmând a se situa, în ultimele trei zile, la -1 grad, în timp ce mediile minimelor se vor stabiliza la -6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii slabe va fi mai ridicată după data de 23 decembrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.