Economie

Teleormanul, printre județele cu cei mai mulți solicitanți de sprijin financiar pentru tomate

La 10 zile de la intrarea în vigoare a Programului de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, la data de 14 februarie 2017, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale au fost primite 1.388 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu 291 cereri mai multe decât în ziua precedentă.

Cererile provin din 36 de județe, cele mai multe solicitări fiind din Giurgiu, Olt, Dolj, Teleorman, Prahova, Galați, Buzău și Mehedinți. La nivelul județului Teleorman, în jude de 80 de solicitări au fost depuse până acum.

Producătorii agricoli din România sunt susținuți, printr-un program guvernamental, să cultive tomate în spații protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția. Pentru a se asigura că producătorii agricoli au înțeles avantajele de care pot beneficia prin această formă de sprijin, reprezentanții DJA Teleorman merg în teren unde le explică agricultorilor condițiile în care pot obține acest sprijin.

Valoarea sprijinului financiar acordat beneficiarilor este de 13.481,4 lei/beneficiar/an, sumă ce reprezintă contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an, pentru o suprafață de 1000 mp. Programul se desfășoară pe o perioadă de 8 ani. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.