Cu personal insuficient şi maşini la fel de puţine, Serviciul de Ambulanţă Teleorman este, într-o continuă alergătură, iar timpii de finalizare a unei solicitări durează. Serviciul asigură asistenţa medicală la domiciliu a peste aproximativ 400.000 de locuitori, cu un total de 34 de maşini. La Ambulanţa Teleorman lucrează, în prezent, 8 medici, unul la Roşiorii de Vede şi restul la Alexandria. Serviciul are 117 asistenţi şi 91 de şoferi, doi dintre ei abia angajaţi de câteva zile. Parcul auto al instituţiei este deficitar, având doar două maşini echipate pentru terapie intensivă C2 şi doar 20 de ambulanţe de tip B1-B2 cu care se intervine în caz de urgenţe, 10 ambulanţe A1-A2 şi 2 autosanitare pentru consult la domiciliu. Aşa că maşinile pierd mult timp între solicitări, uneori ajungând destul de greu la apelul pacientului.
Nu-i vina lucrătorilor de la ambulanţă, de vină este sistemul sanitar deficitar din Teleorman. Teleormanul este un judeţ slab reprezentat la capitolul medici, spitalele din judeţ ducând lipsă acută de medici specialişti, mare parte din cazurile apropiate spitalelor orăşeneşti neputând fi rezolvate în spitalele orăşeneşti şi municipale, ambulanţa fiind nevoită să transporte urgenţele la Alexandria la Spitalul Judeţean, unde, de bine de rău, încă sunt specialişti. De aici timpul mare de finalizare al unei solicitări. În loc să transporte bolnavul, pacientul, la cel mai apropiat spital, din lipsa cadrelor medicale de specialitate şi mai ales a gărzilor, pacienţii sunt duşi într-un singur loc, la Alexandria.
Din păcate, nici la Alexandria nu ia sfârşit drumul unei ambulanţe, pentru că specialităţi neacoperite sunt şi la Alexandria, cum ar fi neurochirurgie sau chirurgie toracică, aceste cazuri fiind transportate la Bucureşti.
Veşnic defavorizat, Teleormanul a fost omis la repartiţia ambulanţelor şi la ultima împărţire a maşinilor pe judeţe. Astfel, Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a predat luni, 15 septembrie, un număr de 37 de ambulanţe care vor fi utilizate de serviciile de profil din 15 judeţe ale ţării.Cele 15 judeţe care au primit noile ambulanţe sunt: Bacău, Brăila, Botoşani, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Gorj, Vrancea, Vaslui şi Olt. Cristian Popescu, asistentul şef al SJA Teleorman, întrebat dacă Teleormanul stă aşa bine la capitolul dotări ale parcului auto a spus că “poate alte judeţe sunt mai deficitare decât noi şi de aceea nu am primit acum nici o maşină. Dar avem promisiune că la următoarea repartizare vom primi şi noi maşini noi. Plus de asta, cât de curând vom scoate la concurs două posturi de medici pentru ambulanţă şi sperăm, ca de data aceasta, să se prezinte cineva la concurs, deoarece la ultimul concurs nu a venit nici un medic să se angajeze la noi (n.r. – SJA Teleorman). Suntem deficitari şi la maşini, şi la medici, dar şi la şoferi, doar la asistenţi îndeplinim normativul”. (C.P.)