Social

Teleormanul, în atenţia Ministerului Educaţiei din cauza rezultatelor slabe la Bacalaureat

bacMonica DUMITRESCU

Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut anul acesta la nivel naţional cu peste 7 procente, în unele judeţe înregistrându-se creşteri semnificative până la 11,9 procente. Doar în cinci judeţe: Gorj, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi Teleorman procentul de promovare din această sesiune este inferior celui de anul trecut. Teleormanul se numără şi printre cele trei judeţe în care procentul de promovabilitate la Bacalaureat este anul acesta sub 50%. Din acest motiv, în perioada următoare, atenţia Ministerului Educaţiei va fi concentrată pe luarea unor măsuri care să conducă la rezultate mai bune în judeţ.

“Sunt trei judeţe în care promovabilitatea la Bacalaureat este sub 50%: Giurgiu, Ilfov şi Teleorman. Ilfov, deşi este sub 50 la sută, are o creştere de 11,6 la sută faţă de 2014. Deci, în Ilfov, măsurile luate s-au dovedit a fi eficiente. Rămâne să ne concentrăm pe celelalte două judeţe şi să vedem cum putem susţine, prin ce mijloace, o pregătire care să conducă la rezultate mai bune ale candidaţilor din aceste judeţe”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acesta a explicat că este nevoie de timp şi perseverenţă pentru creşterea nivelului de pregătire a elevilor şi, implicit, îmbunătăţirea rezultatelor la Bacalaureat, acest lucrul neputându-se realiza peste noapte.

„Sigur că putem să avem un procent de promovare la nivel naţional mult mai bun dacă schimbăm structura Bacalaureatului. După cum ştiţi, înainte de 2010, era o cu totul altă structură a examenului de Bacalaureat, erau note acordate la probele orale şi, sigur, asta a schimbat foarte mult. Dacă ne dorim să avem procent de promovare mai mare putem să luăm unele măsuri, dar sunt convins că nimeni nu-şi doreşte un procent de promovare mai mare, ci îşi doreşte, în ultimă instanţă, o pregătire mai bună a absolvenţilor noştri. Aceste măsuri necesită timp şi perseverenţă. În primul rând, avem un program aprobat la nivel naţional, este vorba de sprijin pentru Bacalaureat şi acces la facultate. Acest program se concentrează pe măsurile de sprijin tocmai al celor din zonele defavorizate din mai multe perspective. Cele două judeţe se încadrează în această zonă, mai ales mediul rural aferent populaţiei şcolare din aceste judeţe”, a spus ministrul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.