Social

Teleormanul are cei mai mulţi beneficiari ai ajutorului social

Monica DUMITRESCU

2,9% din populaţia judeţului Teleorman primeşte ajutor social de la stat. Este cel mai mare procent înregistrat la nivel naţional. După Teleorman, cu procente de peste 2%, se situează judeţele Buzău, Vaslui, Mehedinţi şi Dolj.

Potrivit celor mai recente date statistice, circa 250 000 de români primesc ajutor social de la stat. Potrivit datelor Ministerului Muncii 1,17% din populaţia României primeşte venitul minim garantat.

Numărul total al teleormănenilor beneficiari ai venitului minim garantat este 11.175 de persoane. Valoarea medie a venitului minim garantat a fost în luna mai 2016, de 281 lei.

Ajutorul social, cunoscut şi sub numele de venit minim garantat – VMG se acordă familiilor şi persoanelor singure, cetăţeni români sau străini, inclusiv persoanelor fără locuinţă, ale căror venituri lunare se situează sub pragul de 142 lei – pentru persoanele singure şi 527 lei pentru familia formată din cinci persoane. Ajutorul social se acordă pe bază de cerere, de declaraţie pe proprie răspundere, precum şi în baza unor acte doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate, care se înregistrează la primăria localităţii în a cărei rază teritorială beneficiarul îşi are domiciliul sau reşedinţa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.