Politic

Teleormănenii sunt așteptați la urne duminică. 334 secții de votare deschise în județ

Duminică, 24 noiembrie, între orele 7.00 – 21.00, în țară se va desfășura al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, 334 de secţii de votare vor fi deschise, în Teleorman. Astfel, în ceea ce priveşte localităţile urbane, în municipiul Alexandria, cei 42.415 alegători vor avea la dispoziţie 34 de secţii de votare, în timp ce în muncipiul Roşiorii de Vede, cei 25.553 de alegători vor avea la dispoziţie 21 de secţii de votare, iar în municipiul Turnu Măgurele vor fi deschise 18 secţii de votare pentru totalul de 23.905 alegători. Totodată, pentru cei 9.117 alegători din oraşul Videle vor avea la dispoziţie nouă secţii de votare, în timp ce pentru cei 12.473 de alegători din oraşul Zimnicea vor fi deschise nouă secţii de votare.

În ceea ce priveşte localităţile rurale din judeţ, potrivit datelor furnizate de AEP, numărul secţiilor de votare este proporţional cu numărul alegătorilor înscrişi în registrul electoral şi variază între două secţii deschise la Răsmirești și Năsturelu şi şase secţii deschise la Orbeasca.

Alegătorii sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege președintele, pentru următorii cinci ani, în al doilea tur de scrutin intrând candidatul PSD Viorica Dăncilă și candidatul PNL Klaus Iohannis.

La primul tur de scrutin, în Teleorman, până la închiderea urnelor, la ora 21.00, 50,28% dintre alegători şi-au exercitat dreptul la vot. Au trecut pragul secţiilor de votare 155.309 teleormăneni, 20.040 dintre aceştia pe liste suplimentare. Urna mobilă a fost solicitată de 3.085 de ori.

În ceea ce privește rezultatele înregistrate în județ în primul tur de scrutin, acestea nu sunt de natură să surprindă, astfel că pentru Viorica Dăncilă au votat 47,30% dintre teleormăneni, în timp ce Klaus Iohannis a obținut 30,10%. Dintre ceilalți candidați aflați pe buletinul de vot al primului tur al alegerilor prezidențiale, Mircea Diaconu a obținut 6,70%, Dan Barna (USR-PLUS) are 6,60% dintre preferințele teleormănenilor, în timp ce Theordor Paleologu (PMP) a obținut 3,80%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.