Economie

Teleormănenii se înghesuie să lucreze la stat; cele mai căutate posturi sunt cele pentru care nu se cere experiență

Salariile mari, programul lejer şi beneficiile date de Guvern îi conving pe tot mai mulți dintre teleormăneni să-și dorească să lucreze la stat. Statisticile arată că, numai în luna septembrie, spre exemplu, bugetarii au primit salarii duble faţă de mulţi dintre angajații din mediul privat.

Cele mai căutate posturi din administrația publică locală sunt, așa cum era de așteptat, cele pentru debutanți, unde nu se cere experiență.

La nivelul județului, spre exemplu, Consiliul Județean Teleorman a organizat, în luna februarie, concurs de recrutare pentru funcția de „inspector, clasa 1, grad profesional debutant” la Compartimentul registratură, relaţii cu publicul, secretariat ATOP din cadrul Direcţiei juridice şi administraţie publică locală, pentru care s-au înscris nu mai puțin de 17 candidați.

Și la Primăria Alexandria, unde, în luna aprilie, au fost scoase la concurs trei funcții de referent, clasa III, grad profesional asistent –Serviciul Constatare Impunere Persoane Fizice și Juridice Direcția Impozite și Taxe Locale s-au înscris 17 candidati. Totodată, pentru alte două funcții în cadrul aceluiași serviciu, însă pentru grad profesional superior, s-au înscris alți 13 candidați.

Concurență a fost și la concursul organizat pentru funcția de consilier juridic, clasa I, grad profesional debutant – Compartiment Juridic, unde s-au înscris opt candidați.

O altă instituție care a scos, în ultima perioadă, multe posturi la concurs este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, unde, spre exemplu, la concursul organizat în luna octombrie pentru ocuparea funcției publice de inspector clasa 1, debutant – la compartimentul Resurse Umane s-au înscris 13 candidați.

Concurența e mare și la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, unde, pentru concursul organizat, în luna august, pentru două posturi de infirmiere debutante la secția ATI, s-au înscris 16 candidate. Și pentru concursul organizat, tot în luna august, pentru postul de șofer în cadrul serviciului de Medicină Legală s-au înscris nouă candidați.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.