Politic

Teleormănenii s-au înghesuit la vot, de bună-voie sau cărați cu mașinile!

DSC03911Scrutinul din data de 5 iunie 2016 a arătat că județul Teleorman este între fruntașele țării în ce privește participarea la vot,  remarcându-se duminică prin mobilizarea arătată de oameni pentru a-și exercita dreptul de vot. Voit sau mai puțin voit, cu mic, cu mare, pe jos sau cu mașina, oamenii din mediul rural au demonstrat că sunt aceeași români hotărâți să voteze.

Unii vor schimbare în satul / comuna lor; unii tineri din Lisa, spre exemplu, spuneau că “votăm pentru a schimba ceva în satul nostru, tinerii nu sunt deloc băgați în seamă”. Alții, în schimb, spuneau că “votăm pentru continuitate, este dreptul nostru să alegem pe cine vrem!”, însă cu toții au acceptat faptul că “în Lisa sunt multe lucruri de făcut și sperăm ca primarul ăsta care o ieși să facă mai multe pentru comună!”

 

“Vrem drumuri mai bune, că ne cad morții din căruță!”

În schimb, în satul Vânători – comuna Lisa, populația, deși îmbrătrânită, se arăta destul de supărată pe primarul de până la scrutin; “vrem să ne facă și nouă liniile (n.r. ulițele satului), mai ales drumul spre cimitir, că ne cad morții din căruță! Ce să facem aici, primaru’ e la Lisa, dar pentru satul nostru n-a făcut nimic”  a spus o bătrână revoltată de situația actuală a satului Vânători. Iar starea de spirit de acolo s-a acutizat și mai mult prin “consecvența” cu care oamenii erau aduși la secția de votare de mașini. Aceleași mașini care aduceau permanent cetățeni bătrâni, care se mișcau cu greu și bineînțeles, erau însoțiți în secția/cabina de vot, pentru a fi sigură că s-a exprimat votul.

De dimineață până seara, la secția de votare din Lisa au fost mobilizați polițiști, care inițial au venit și au făcut un pic de ordine, însă lucrurile au revenit “pe făgaș normal” după scurt timp. Adică, bătrânii, greu-transportabilii sau simplele rude erau aduse la urne cu aceleași mașini (spre disperarea contracandidaților de alte coloraturi politice!), tensiune a mocnit toată ziua, iar viața rurală (din Lisa / Vânători, în cazul nostru) merge înainte.

“Chiar așa a ajuns satul ăsta, toți oamenii sunt netransportabili, sunt orbi, surzi sau handicapați de au nevoie să fie însoțiți în secția de votare?!”, se întreba și ne întreba ironic candidatul PSD la Primăria Lisa, Gică Radu.

B. Pană

2 Comments

  1. au carat pesedistii toate stafiile de 80 de ani cu toate masinile din dotare

  2. Mai mult carati cu masinile!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.