Eveniment

Teleormănenii s-au așezat încă de vineri la coadă pentru depunerea dosarelor în cadrul Programului “Casa Verde”

mediu1Sute de persoane se aflau luni, 10 octombrie 2016, la primele ore ale dimineții, în fața Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman pentru a-și depune dosarele în cadrul Programului Casa Verde.

Cozi s-au format încă de vineri, 7 octombrie, când s-a întocmit și o listă cu cei care au ajuns primii. De altfel, cei care au plecat vineri acasă au început încă din noaptea de duminică spre luni să se așeze la rând, în fața sediului Agenției de Protecție a Mediului (APM) Teleorman, pentru a depune printre primii dosarele în cadrul Programului Casa Verde sau pentru a se asigura că se respectă lista.

Luni de dimineață, peste 200 de persoane se aflau la sediul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Teleorman, însă, portrivit celor care se aflau la poartă, lista pe care au întocmit-o cuprindea aproape 350 de înregistrări. Potrivit purtătorului de cuvânt al APM, Roxana Mitroi, în fața sediului au fost chemați să fie prezenți și reprezentanți ai Poliției Locale pentru a interveni în cazul unor eventuale incidente.

Cei care așteaptă s-au trecut pe listă încă de vineri, s-au organizat și s-au așezat la cozi încă din miez de noapte, au primit asigurări că li se respectă lista absolut în totalitate. Cei mai mulți au întocmit dosare pentru a primi  finanțări de până la 6.000 de lei, ne-a precizat un teleormănean din comuna Poroschia care aștepta să îi vină rândul să-și depună dosarul. Înregistrarea unui dosar durează aproximativ 20 de minute, iar bugetul alocat Programului Casa Verde — beneficiari persoane fizice, pentru județul Teleorman, este de 1.133.475 lei.

Persoanele fizice pot aplica în cadrul Programului “Casa Verde Clasic”, începând cu data de 10 octombrie, în timp ce persoanele juridice pot depune dosare din 17 octombrie, a anunțat, în urmă cu două săptămâni, Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP).

Prin Programul Casa Verde, populația și persoanele juridice pot beneficia de finanțare prin AFM pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.

Echipamentele finanțate pentru populație prin “Casa Verde” sunt panourile solare și pompele de căldură, cuantumul finanțării nerambursabile prin AFM fiind în funcție de tipul instalației, astfel: până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.