Sport

Teleormănenii pot ajuta echipa națională de rugby a României

Meciul echipei nationale de rugby a Romaniei contra Spaniei, din etapa a doua a Campionatului European pe Natiuni, a fost mutat la Bucuresti si se va desfasura pe Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf. Conditiile meteorologice de la Iasi, locul initial anuntat, nu ar fi fost optime pentru ca partida sa aiba loc in conditii regulamentare.

Federatia Romana de Rugby a actionat in consecinta si a decis ca partida sa aiba loc in Bucuresti, sambata, 18 februarie, cu incepere de la ora 14.00.

​Toata lumea care iubeste rugby-ul este chemata sambata de dimineata, incepand cu ora 7.00, sa faca miscare la lopata si sa scoata zapada de pe teren. Asa s-a intamplat si in 2012, tot in februarie, la un meci cu Portugalia, debutul selectionerului galez Lynn Howells pe banca tehnica, Romania castigand atunci cu 15-7. Actiunea de degajare a suprafetei de joc incepe de dimineata, deoarece peste noapte, terenul decopertat de zapada poate sa inghete. Asa, stratul de omat actioneaza ca o patura protectoare impotriva frigului, atunci cand temperaturile pot inregistra valori negative.

Juniorii echipelor bucurestene si ilfovene nu vor lipsi de la aceasta actiune de ajutorare a echipei nationale si a rugby-ului romanesc. De asemenea, rugbystii teleormaneni, cei de la Turnu Magurele in special, pot face o excursie la Bucuresti, pentru a da o mana de ajutor la actiunea de deszapezire, recompensa, in acest caz, fiind ca vor avea intrare libera la meci si ca echipa nationala a Romaniei, daca va castiga, le va dedica succesul.

In primul meci din competitia continentala, care este si criteriu de calificare la Cupa Mondiala din Japonia 2017, Romania a pierdut nescontat cu scorul de 41-38 in Germania. Stejarii au obtinut totusi, dupa acest esec, doua puncte bonus, ofensiv si defensiv. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.