Social

Teleormănenii nu se înghesuie să-şi ridice cardurile de la CAS

Cardurile de sănătate care nu au fost distribuite prin serviciile poştale au ajuns la Casa de asigurări de sănătate de unde asiguraţii le pot ridica, procesul de eliberare fiind în plină desfăşurare. Acest lucru se va întâmpla pe parcursul lunii ianuarie.

Cardurile care nu au fost distribuite prin intermediul serviciilor poştale, după ce s-a încheiat procesul de distribuire prin aceste servicii, au fost predate casei de asigurări de unde asiguraţii şi le pot ridica. Distribuirea prin servicii poştale s-a realizat în mare măsură, dar nu s-a terminat încă, în sensul că la CAS s-au întors aproximativ 12.000 de carduri care nu au ajuns la asiguraţi. În ceea ce priveşte interesul teleormănenilor pentru aceste carduri, CAS Teleorman precizează că numărul celor care se adresează CAS pentru a intra în posesia documentelor nu este destul de mare, maxim 70 de persoane pe zi şi, chiar dacă nu este mare înghesuială la ghişeele casei, purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, recomandă, pentru a nu îngreuna procedura, să se prezinte la CAS doar persoane asigurate medical şi care sunt înscrise la medici de familie din Teleorman.

Asiguraţii care şi-au primit deja cardul îl vor putea iniţializa, cu prima ocazie a solicitării unui serviciu medical, într-un cabinet care dispune de cititor de carduri.

Un proiect de hotărâre de guvern prevede faptul că utilizarea efectivă a cardului naţional de asigurări sociale de sănătate de către asiguraţi şi furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale se va face începând cu 1 februarie 2015.

Conform altor prevederi ale proiectului, asiguratul va suporta contravaloarea cardului naţional, precum şi cheltuielile aferente distribuţiei acestuia, în situaţia solicitării eliberării unui duplicat ca urmare a pierderii, furtului sau deteriorării acestuia, precum şi în situaţia modificării datelor personale de identificare. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.