Social

Teleormănenii încă ignoră măsurile de protecție individuală

Cu toate că numărul cazurilor de persoane confirmate cu COVID-19 a crescut alarmant în ultima perioadă, și în județul Teleorman, oamenii ignoră, încă, măsurile de protecție individuală, au constatat autoritățile în timpul verificărilor efectuate. Pentru încălcarea măsurilor impuse de autorități, reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au aplicat numeroase sancțiuni celor care aleg să nu se conformeze.

„Pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID 19, pompierii militari au participat alături de instituțiile cu atribuții de control (Inspectoratul de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi, Direcție de Sănătate Publică și Inspectoratul Teritorial de Muncă) la 23 de verificări în cadrul operatorilor economici unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane. Deoarece au fost constatate mai multe situații în care nu erau respectate măsurile de protecție individuală, inspectorii unității noastre au aplicat 18 sancțiuni contravenționale”, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman.

Autoritățile atrag atenția cetățenilor că cea mai importantă armă avută în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsurilor de prevenție, respectiv: purtarea măștii în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun. Masca trebuie purtată astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite; igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil; evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jur.

„Atragem atenția tuturor persoanelor fizice și juridice că astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție adecvată împotriva virusului”, se mai arată într-un comunicat de presă al ISU Teleorman.

Până joi, 15 octombrie, la nivelul județului Teleorman, numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 a ajuns la 2.090, potrivit cifrelor oficiale.

One Comment

  1. Uitati-va pe instagram la locatia Alexandria, Teleorman. Posteaza zilnic alexandrenii instagram stories de la restaurant, de la botez fara masca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.