Politic

Teleormănenii, fruntași la prezența la vot de-a lungul timpului

Pentru judeţul Teleorman, numărul de alegători înscrişi în Registrul Electoral (inclusiv cetăţenii ce vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016) este de 326.317, potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă. De-a lungul timpului, prezența la vot a plasat județul Teleorman pe locurile fruntașe, astfel că, fie că a fost vorba de alegeri locale, parlamentare, europarlamentare ori prezidențiale, mai mult de jumătate din alegătorii înscriși în Registrul Electoral au trecut pragul secțiilor de votare.

Spre exemplu, la scrutinul pentru alegerile parlamentare din 2008, prezența la vot în județul Teleorman a fost de 50,68%. S-au prezentat la urne pe 30 noiembrie, în ziua scrutinului, 181.334 de alegători din totalul de 357.785, plasând județul Teleorman pe primul loc în ceea ce privește prezența la vot. La nivel național, prezența la vot a fost de 39,20% la scrutinul din 2008.

Nici în ceea ce privește alegerile parlamentare de pe 9 decembrie 2012, lucrurile n-au stat diferit, astfel că, în județul Teleorman , 54,73% dintre alegători au trecut pragul secțiilor de votare, pentru a-și alege reprezentanții în Legislativ. La nivel național, prezența la vot a fost de 41,72%, iar județul Teleorman a fost, și de această dată, fruntaș în ceea ce privește prezența la urne. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.