Politic

Teleormănenii cu funcţii în Guvern vor primi mai mulţi bani pentru chirie

Miniştrii Guvernului Grindeanu care nu deţin proprietăţi în Bucureşti vor beneficia, pe durata mandatului, de decontarea cheltuielilor de cazare în limita unui plafon maxim anual de 55.000 lei, ceea ce înseamnă aproximativ 1.000 euro/lună, pentru folosinţa imobilelor cu destinaţia de locuinţă de serviciu din fondul locativ aflat în administrarea RA-APPS, potrivit unei hotărâri adoptate de Executiv în şedinţa de joi, 16 martie.

De asemenea, secretarii de stat şi persoanele care ocupă funcţii asimilate celei de secretar de stat, care nu deţin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinaţia de locuinţe în municipiul Bucureşti, beneficiază, pe o perioadă de 3 luni de la data numirii în funcţie, în limita unui plafon maxim de 9.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosinţa imobilelor cu destinaţia de locuinţă de serviciu din fondul locativ aflat în administrarea RA-APPS.

Potrivit proiectului de hotărâre, „miniştrii, inclusiv persoanele care ocupă funcţii asimilate celei de ministru, precum şi miniştrii delegaţi, care nu deţin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinaţia de locuinţe în municipiul Bucureşti, beneficiază, pe durata mandatului, în limita unui plafon maxim anual de 55.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosinţa imobilelor cu destinaţia de locuinţă de serviciu din fondul locativ aflat în administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS)”.

De la învestirea Guvernului Grindeanu, nu mai puţin de patru teleormăneni au fost numiţi în funcţii cheie în Guvern, aceştia urmând să beneficieze de prevederile hotărârii adoptate de Executiv. Carmen Daniela Dan ocupă, în Guvernul condus de Sorin Grindeanu, Ministerul Afacerilor Interne, însă nu este singurul reprezentant al judeţului în Executiv. Adrian Gâdea a renunţat la mandatul de deputat câştigat la alegerile parlamentare din decembrie, după ce a fost numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Dorin Voicu a fost numit de premierul Grindeanu preşedinte cu rang de secretar de stat al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. De asemenea, Dan Dumitrescu a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Proiectul de HG mai prevede că persoanele prevăzute la art. 14 indice 8 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 101/2011, aprobată cu completări prin Legea nr. 382/2013, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia celor prevăzute la alin. (1), care nu deţin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinaţia de locuinţă în municipiul Bucureşti, beneficiază, pe durata mandatului sau a raportului de serviciu, în limita unui plafon maxim anual de 40.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosinţa imobilelor cu destinaţia de locuinţă, aflate în proprietatea privată a statului şi în administrarea RA-APPS şi propuse în vederea vânzării. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Suma este foarte,foarte mare in conditiile in care salariul minim brut este de 1450 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.