Social

Teleormănenii cu buletinele expirate riscă să nu mai primească medicamente sau servicii medicale

buletinÎn România, potrivit legislaţiei în vigoare, respectiv a OUG nr. 97/2005(rl), privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, respectiv HG nr. 1375/2006 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare unitară a dispoziţiilor legale privind evidenţa domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, aceştia din urmă au obligaţia de a fi în posesia unui act de identitate aflat în termen de valabilitate. În caz contrar, actul de identitate este considerat nul, drept pentru care cetăţenii români nu pot beneficia de multe servicii oferite de stat, ca de exemplu, nu se pot căsători, nu pot obţine un domiciliu sau nu pot beneficia de servicii medicale sau de eliberarea de reţete din farmacii.

În acest sens, Compartimentul Evidenţa Persoanelor din cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman a trimis către Casa de Asigurări de Sănătate Teleorman o solicitare în care se arată că, “având în vedere că instituţia dumneavoastră prestează servicii pe baza actelor de identitate, vă adresăm rugămintea ca, în situaţia în care o persoană se legitimează cu un act de identitate care nu mai este în termen de valabilitate să nu îi fie onorate serviciile, întrucât actul de identitate este lovit de nulitate”. În cazul în care reprezentanţii CAS se vor întâlni cu astfel de cazuri, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, aceştia îi vor îndruma să se prezinte la sediile serviciilor locale de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu sau reşedinţă pentru a fi puse în legalitate cu actele de identitate, întocmai rugăminţii adresate de SPCEP Teleorman.

Totodată, a adăugat Mihaela Popa, CAS  a adresat tuturor furnizorilor de servicii medico-farmaceutice din judeţul Teleorman care prestează servicii pe baza actului de identitate, aceeaşi rugămite, atrăgându-le atenţia că acordarea de servicii medicale sau eliberarea reţetelor nu este întocmai legală, având în vedere că persoana care solicită serviciul se legitimează cu un act de identitate lovit de nulitate. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.