Sport

Teleormănenii au făcut spectacol la Cupa Campionilor

La Sala Sporturilor din Chiajna (județul Ilfov) a avut loc marți, 20 decembrie, prima ediție a Cupei Campionilor la fotbal pentru echipe de veterani. Partidele s-au disputat după sistemul unei reprize unice de 12 minute, cu ultimele 60 de secunde joc efectiv. Iată rezultatele înregistrate:

Grupa A

Steaua – Rapid 0-0

FC Argeș – Selecționata Jurnaliștilor 1-0

Steaua – FC Argeș 2-1

Rapid – Selecționata Jurnaliștilor 2-0

Steaua – Selecționata Jurnaliștilor 3-1

FC Argeș – Rapid 0-1

Grupa B

Dinamo – Progresul 0-1

Petrolul Ploiești – Concordia Chiajna 1-1

Dinamo – Petrolul Ploiești 0-1

Progresul – Concordia Chiajna 5-1

Dinamo – Concordia Chiajna 4-2

Progresul – Petrolul Ploiești 4-1

Joc pentru locurile 7-8 Selecționata jurnaliștilor – Concordia Chiajna 4-3 după loviturile de departajare

Joc pentru locurile 5-6 Dinamo – FC Argeș 3-2 după loviturile de departajare

Semifinale

Rapid – Progresul 1-2

Steaua – Petrolul Ploiești 1-0

Finala mică

Rapid – Petrolul Ploiești 1-0

Finala Steaua – Progresul 1-2

Între jucătorii care s-au aflat pe parchet s-au numărat o serie de fotbaliști care au plecat spre marea performanță, din județul Teleorman. La ”bancari”, câștigătorii competiției, Marian Savu, născut în comuna Pietroșani, a fost cel mai percutant atacant, marcând 4 goluri și fiind desemnat golgeter al competiției. La Steaua au evoluat alexăndrineanul Sorin Paraschiv, dar și Iulian Miu sau George Ogăraru, ambii cu origini teleormănene. Din trupa Rapidului nu putea lipsi turneanul Valentin Bădoi, iar la Concordia Chiajna a evoluat Emil Ursu, antrenor principal la echipa prim-divizionară, care este din Tecuci.

De remarcat și faptul că poarta Selecționatei Jurnaliștilor a fost apărată de către Augustin Roman, directorul unui important trust media național, care însă și-a notat debutul jurnalistic chiar în coloanele ziarului Teleormanul.

Ca o concluzie, competiția fotbaliștilor retrași din activitate a fost catalogată ca un real succes de către organizatori, care deja au anunțat un alt turneu old-boys, cu caracter internațional, în perioada 21-22 ianuarie 2017. Important a fost și aportul susținătorilor unor echipe dispărute din prim-planul fotbalului românesc, gen Rapid, Progresul, FC Argeș și Petrolul Ploiești, care au demonstrat din plin utilitatea unor astfel de acțiuni. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.