Eveniment

Teleormăneni sub influența alcoolului la volan, prinși de polițiști

În 48 de ore, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 47 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 22785 lei, au reținut 10 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 2 certificate de înmatriculare. Dintre acestea, 20 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 sancțiuni pentru depășire, 9 sancțiuni pentru alte abateri, 4 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 2 sancțiuni pentru alcool și o sancțiune pentru lipsă inspecție tehnică periodică.

În noaptea de 23/24 iulie a.c., între orele 22:00-02:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat cu efective mărite  pe raza municipiului Alexandria pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale în valoare de  peste 5075 lei, au reținut 2 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, dintre acestea 5 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță.

Astfel, sâmbătă, 23 iulie a.c., orele 10:34, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roșiori de Vede – Biroul Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 54 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

În aceeași zi, la orele 00:04, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria au depistat un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Orbeasca, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 504 pe raza localității Orbeasca, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Tot sâmbătă, orele 21:45, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au  depistat un bărbat  în vârstă de 38 de ani, din municipiul Turnu Măgurele, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Duminică, 24 iulie a.c., orele 23:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au  depistat un tânăr  în vârstă de 22 de ani, din comuna Drăgănești Vlașca, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe  DJ 503 pe raza localității, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  fără permis de conducere”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.