Eveniment

Teleormăneni sancționați în timpul acțiunilor pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19

Peste 90 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, polițiști locali, jandarmi și pompieri, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au acționat, în ultimele ore, în principal în zonele aglomerate din județ – piețe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, unități de învățământ, dar și în trafic, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție, scopul vizat fiind prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2

În cadrul celor 11 acțiuni punctuale organizate au fost verificate peste 80 de obiective, au fost legitimate nu mai puțin de 300 de persoane și verificate 200 de autovehicule, dintre care peste 100 de mijloace de transport în comun.

Ca urmare a neregulilor constatate, în cadrul acțiunilor puctuale au fost aplicat peste 50 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 2.500 de lei.

Oamenii legii recomandă cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

De asemenea, oamenilor le este amintit faptul că a fost instituită obligația purtării măștii de protecție, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile.

Totodată, organizarea de evenimente publice și/sau private (reuniuni cu prilejul unor sărbători, nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc), în spații închise și/sau deschise, este interzisă, motiv pentru care vă rugăm să respectați prevederile legii; în situația în care se va constata că această interdicție este încălcată, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancțiuni, ci de a determina cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.