Eveniment

Teleormăneni lăsați fără bani și bijuterii/ Nouă persoane arestate și cercetate pentru furt

Polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Videle, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, au efectuat joi, 5 noiembrie, opt percheziții domiciliare, în județul Dolj, la locuințele mai multor persoane bănuite de furt prin metoda „împrietenirii și distragerii atenției”.

Din probatoriul administrat, a rezultat că, în cursul acestui an, mai multe persoane domiciliate în Craiova, județul Dolj, s-ar fi deplasat în diverse localități din țară și, sub pretextul cumpărării de bunuri (țuică, făină, păsări), ar fi pătruns în curțile cetățenilor.  O parte dintre cei în cauză ar fi distras atenția persoanelor vătămate, timp în care ceilalți ar fi intrat în locuințele acestora și ar fi sustras bani și bijuterii.

În acest sens, au fost documentate mai multe fapte comise în județele Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Brașov și Cluj. Prejudiciile cauzate ar fi de mii de euro și zeci de mii de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați bani (lei și valută), bijuterii și trei autoturisme, bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată.
De asemenea, au fost reținute și, ulterior, arestate 9 persoane (3 bărbați și 6 femei). Cercetările continuă pentru probarea întregii activități infracționale.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Poliției Orașului Videle, precum și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, sprijiniți de echipele Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Frații Buzești” Craiova. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.