Sport

Teleormăneni campioni la oină

Recent, în Sala Sporturilor din Focșani, a avut loc ultima activitate oficială a Federației Române de Oină, pentru anul 2016, Campionatul Național de oină în sală.

La competiție au participat doar trei echipe, rezultatele înregistrate fiind următoarele:

Straja București – Brigada Gherăești 12-10

Brigada Gherăești – Biruința Gherăești 8-6

Straja București – Biruința Gherăești 12-10

Clasamentul întocmit a fost următorul:

  1. Straja București 2 2 0 0 24-20 6 puncte
  2. Brigada Gherăești 2 1 0 1 18-18 4 puncte
  3. Biruința Gherăești 2 0 0 2 16-20 2 puncte

Straja București, cu o osatură a lotului formată din jucători teleormăneni, formați în majoritate în comuna Olteni, a devenit astfel campioană națională, după ce a depășit tandemul echipelor din comuna nemțeană Gherăești. Straja București a încheiat astfel cel mai bun sezon din perioada contemporană, palmaresul anului 2016 incluzând și titlul de campioană națională la varianta tradițională, de oină în 11 jucători, precum și câștigarea Cupei Federației. De asemenea, Straja București a fost finalistă în Cupa Regelui, Cupa României și campionatul național de oină pe plajă.

Strict referitor la competiția din localitatea vrânceană, s-a remarcat absența puternicei formații Frontiera Tomis Constanța, care are și ea în componență valoroși jucători din județul Teleorman. Frontiera Tomis Constanța era deținătoarea titlului de oină în sală, dar, din motive necunoscute, echipa de pe Litoral nu și-a putut apăra performanța en-titre. De asemenea, s-a remarcat faptul că regulamentul de acordarea punctelor la oină în sală poate fi perfecționat, în condițiile în care terenul de dimensiuni reduse presupune multe bătăi lungi, baruri în terminologie de specialitate, producând absența scorurilor impare în meciuri.

Teleormanul este recunoscut de către comunitatea sportivă românească drept un leagăn, o veche vatră a jocului de oină, motiv pentru care, publicația noastră își asumă rolul de a încerca să conserve frumoasa tradiție a jocului național românesc – oina. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.