Eveniment

Teleormăneni băuți la volan, nelipsiți de pe șosele / 6 permise, reținute de polițiști

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice. În 24 de ore, aceștia au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 14.975  lei, au reținut 6 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.
Dintre acestea, 25 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 sancțiune pentru depășire, 5 sancțiuni pentru alte abateri.

Astfel, miercuri, 18 mai a.c., orele 15:47, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat o femeie în vârstă de 35 de ani, din comuna Cârligele, județul Vrancea, în timp ce conducea un autoturism pe DN6 în localitatea Plosca, având exercitarea  dreptului de a conduce suspendată. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

În aceeași zi, orele 16:59, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Poeni au depistat un bărbat în vârstă de 55 de ani, din orașul Măgurele, județul Ilfov, în timp ce conducea un autoturism  pe DJ 701 în comuna Gratia, județul Teleorman, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Și polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Turnu Măgurele, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.