Eveniment

Teleormăneni amendați pentru că nu au respectat izolarea la domiciliu

UPDATE: Inca un teleormanean care a incalcat izolarea la domiciliu a fost amendat, joi seara, cu 5.000 de lei, transmit reprezentantii CJSU Teleorman. Astfel, trei persoane care si-au permis sa incalce izolarea la domiciliu au fost amendate, in a doua parte a zilei de joi, de autoritati, dintre acestea doua sunt din Turnu Magurele, iar o a treia din Buzescu.

 

Echipele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au amendat, joi, două persoane din județ care au încălcat izolarea la domiciliu. Fiecare dintre cele două persoane au fost sancționate cu câte 5.000 de lei, transmit autoritățile. De asemenea, pe parcursul zilei de joi, au fost verificate peste 200 de persoane care sunt izolate la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, după ce s-au întors din afara țării, din zonele galbene de risc.

“Astăzi, 19 martie 2020, efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean și Inspectoratului de Jandarmi Județean au verificat modul în care persoanele aflate în izolare la domiciliu respectă această măsură. La acțiune au participat și angajați ai politiei locale. Au fost verificate 215 persoane și s-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în baza Ordonanței de Urgență numărul 1/1999, în valoare totală de 10.000 lei (5.000/sancțiune). Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare”, transmit reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru cei care nu respectă carantina sau care ascund infromații

Persoanele care mint în declarațiile referitoare la coronavirus sau cele care nu respectă măsurile dispuse de autorități pentru a preveni răspândirea COVID-19 riscă ani grei de închisoare, după ce Guvernul Organ a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență prin care este modificat Codul Penal. În urma modificării, pedepsele ajung până la 15 ani de închisoare, în funcție de consecințele faptelor.

Astfel, nerespectarea carantinei îi poate trimite în spatele gratiilor pentru trei ani pe cei în cauză, însă dacă aceasta are drept consecință transmiterea bolii, pedeapsa poate ajunge și până la 5 ani de închisoare.
Pe de altă parte, dacă boala este transmisă de cineva care știe că suferă de aceasta, pedeapsa este de până la 7 ani de închisoare, iar dacă are drept consecință moartea unei persoane pedeapsa cu închisoarea poate ajunge și 15 ani. Mai mult, cei care mint că vin din zone afectate de coronavirus riscă până la 5 ani de închisoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.