Politic

În Teleorman, pentru alegerile parlamentare, fiecare candidat are nevoie de 3.263 de semnături

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis Biroului Electoral Central, în data de 17 septembrie 2016, numărul alegătorilor înscrişi în Registrul electoral, inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016, precum şi numărul minim de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor la nivel naţional, dar şi în fiecare circumscripţie electorală, în conformitate cu art. 50 alin. (1) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit datelor furnizate, pentru judeţul Teleorman, numărul de alegători înscrişi în Registrul Electoral (inclusiv cetăţenii ce vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016) este de 326.317, în timp ce numărul minim întreg nerotunjit de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor în circumscripţia electorală este de 3.263. Pe de altă parte, se mai arată în datele făcute publice de AEP, la nivel naţional, numărul minim întreg nerotunjit de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor este de 189.358.

La scrutinul de pe 11 decembrie, fiecare competitor electoral va veni în faţa electoratului cu liste pentru Senat şi Camera Deputaţilor, pe care se vor regăsi cel puţin doi, respectiv cinci candidaţi, numărul total de mandate ce-i revin judeţului Teleorman.

Începând cu legislatura 2016 – 2020, norma de reprezentare este de câte un deputat la fiecare 73.000 locuitori şi un senator la fiecare 168.000 locuitori, Parlamentul ajungând astfel la un număr de 308 deputaţi şi 134 senatori. Judeţului Teleorman îi revin astfel cinci mandate de deputat şi două de senator, faţă de opt mandate de deputat şi patru de senator cât are în actuala legislatură. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. _pai e simplu de strins semnaturi se duc pe la scolile din judet si fac rost de semnaturi doar i au captat pe toti profesorasii psd.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.