Social

În Teleorman, numărul infecțiilor respiratorii și al pneumoniilor – în creștere

Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă şi s-a încadrat în intervalul aşteptat, se arată într-un comunicat al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, menţinându-se extinderea regională în zona de sud şi sud-est (Bucureşti, Constantă, Olt, Dolj), zona de nord-est (Iaşi, Suceava, Botoşani), cu răspândire locală (Albă, Arad, Bihor, Cluj, Braşov, Sibiu) şi cazuri sporadice în unele judeţe.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 96.424, cu 5.8% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (91.127) şi cu 5.6% mai mic comparativ cu cel întregistrat în săptămâna anterioară (102171).

În săptămâna 30.01.2017 – 05.02.2017 s-au înregistrat la nivel naţional 252 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 376 cazuri înregistrate în S 05/2016, au fost înregistrate 15 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 20 mai puţine față de aceeaşi perioadă a sezonului precedent şi cu 4 mai multe față de săptămâna precedentă și au fost înregistrate 6 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal.

La nivelul județului Teleorman, numărul infecțiilor respiratorii în intervalul 30 ianuarie – 5 februarie a fost de 777 de cazuri, cu 255 mai mult decât în săptămâna anterioară, iar numărul îmbolnăvirilor de  pneumonie a fost de 239 de cazuri, cu 138 mai mare comparativ cu săptămâna anterioară de supraveghere, se arată în raportarea săptămânală întocmită de compartimentul de epidemiologie din cadrul DSP Teleorman.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri prin infecții respiratorii a fost în rândul copiiilor între 5 și 14 ani, 258 de cazuri și al copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani, respectiv 182 de îmbolnăviri. În cazul pneumoniilor, cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat la grupele de vârstă 15-49 de ani și peste 65 de ani, câte 50 de cazuri pe fiecare grupă de vârstă și în rândul copiilor cu vârsta între 5 și 14 ani, 42 de îmbolnăviri. Nici în ultima săptămână de supraveghere nu s-a înregistrat vreun caz de gripă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.