Social

Teleorman, județul cu cea mai mare pondere a persoanelor cu statut de văduv/ă

Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), care arată că județul Teleorman are cea mai vârstnică populație, cu o vârstă medie de 46,3 ani, județul nostru are și cel mai mare număr de persoane văduve la nivel național.

Din populația rezidentă a județului, 50,1% se referă la persoane care au starea civilă legală de căsătorit(ă). Sunt căsătoriți 80.372 bărbați și 81.576 femei. Explicația este aceea că numărul de femei căsătorite cu cetățeni de altă naționaliate este mai mare decât bărbaților căsătoriți cu femei de altă naționalitate. Un procent de 38% din populație îl ocupă persoanele ce nu au fost niciodată căsătorite, dintre care 66.106 sunt bărbați și 56.941 sunt  femei.

Persoanele văduve reprezintă 7,35% din totalul populației rezidente a județului.

Din populația masculină rezidentă a județului, 2,9% sunt bărbați văduvi, pe când din populația rezidentă de sex feminin, 11,6% sunt femei văduve. Acest lucru se explică prin speranța mai mare de viață din rândul femeilor.

Alți factori prin care se “evidențiază” județul Teleorman:  este pe locul patru de la coada clasamentului în ceea ce privește ponderea persoanelor cu studii superioare – circa 8-9%, potrivit graficului INS. În Teleorman, circa 40% din populație are un nivel de educație scăzut. La acest capitol, județele Giurgiu și Vaslui cu mai mult de jumătate dintre locuitori cu nivel scăzut de educație, 51,6%, respectiv 50,3%, se află la coada clasamentului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.