Social

Teleorman, Dolj și Bistrița-Năsăud, județele în care au existat erori la prima probă a Evaluării Naționale

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat marţi că la prima probă de la Evaluarea Naţională au existat câteva erori în judeţele Teleorman, Dolj şi Bistriţa-Năsăud, iar un elev internat în spital a dorit să susţină examenul şi a primit subiectele de rezervă. „Au fost înregistrate şi erori ale colegilor noştri care au organizat examenul de Evaluare Naţională în judeţele Teleorman, Dolj şi Bistriţa-Năsăud. În Teleorman a fost şi o situaţie în care s-a apelat la subiectele de rezervă: un elev de clasa a VIII-a care a dorit să susţină examenul din spital şi a primit subiecte de rezervă”, a afirmat Sorin Cîmpeanu într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a precizat că a existat, de asemenea, un caz în care un cadru didactic nu a păstrat confidenţialitatea cu privire la subiecte şi baremuri.

„S-a înregistrat, de asemenea, şi un caz grav. Nu avem de gând să tolerăm astfel de lucruri în care contrar angajamentului de confidenţialitate pe care fiecare cadru didactic participant la organizarea procesului de Evaluare Naţională s-a angajat că va păstra confidenţialitatea cu privire la subiecte şi barem, până la momentul în care acestea vor deveni publice. Cei care şi-au încălcat angajamentul de confidenţialitate în care este prevăzut faptul că aceste subiecte, până devin publice, constituite secret de serviciu vor suporta consecinţele conform legii. Din acest moment, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava derulează cercetare disciplinară, dar au fost anunţate şi organele specializate ale statului român. Dorim să asigurăm examene corecte, echitabile pentru toată lumea şi în acest sens nu putem tolera astfel de abateri de la normă”, a subliniat ministrul Educaţiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.