Social

În Teleorman, cinci centre pentru evaluarea psihosomatică a copiilor pentru înscrierea în clasa pregătitoare

Monica DUMITRESCU

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani după data de 31 august 2017 pot fi înscrişi la clasa pregătitoare doar în urma unei evaluări psihosomatice. La nivelul judeţului Teleorman au fost stabilite cinci centre în care se realizează acestă evaluare, la cererea părinţilor.

Cele cinci centre sunt organizate la sediul CJRAE Alexandria, Grădiniţa cu program prelungit nr. 4 Roşiorii de Vede, Grădiniţa cu program prelungit nr. 5 Turnu Măgurele, Grădiniţia cu program prelungit nr. 1 Videle, Grădiniţa cu program prelungit nr. 5 Zimnicea. Părinţii pot opta pentru oricare din cele cinci centre, indiferent de localitatea de domiciliu. Pentru înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor din categoria menţionată, în prima etapă, evaluarea psihosomatică se face până cel târziu la data de 14 martie, în urma unei programări prealabile la numărul de telefon 0347805501, în intervalul orar 9.00-15.00.

În cadrul evaluării psihosomatice, testele sunt aplicate de către specialişti psihologi, şi cuprind întrebări legate de cunoştinţe şi informaţii esenţiale, pe care orice copil trebuie să le deţină până la vârsta de 6-7 ani – cum ar fi să numere, să cunoască anotimpurile sau să recunoască diferite culori. Nu există seturi de întrebări standard. Pentru ca un copil să primească raspuns favorabil pentru înscrierea în clasa la care aspiră, trebuie să răspundă corect la cel putin 75% din întrebările puse la evaluare. Rezultatele evaluării nu pot fi contestate de părinţi.

Până acum în unităţile de învăţământ teleormănene au fost înscrişi 1227 de copii. La centrele de evaluare psihosomatică s-au prezentat 213 copii din care 15 s-au dovedit inapţi pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi au primit recomandarea de a rămâne încă un an la grădiniţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.