Eveniment

Teleorman – avertizare meteorologică de Cod portocaliu

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată pentru mai multe județe, printre care și Teleorman, valabilă de duminică de la ora 21.00 până luni, la 12.00.

În intervalul menționat, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, precum și în zona montană și submontană a județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, ISU Teleorman recomandă cetățenilor ca, pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torențial, populația din zonele vizate de avertizări este sfătuită să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.