Eveniment

Teleorman – avertizare meteorologică de Cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben pentru aproape întreaga ţară, valabilă de vineri de la ora 12.00 până sâmbătă, la 10.00.

„În intervalul menţionat, vremea va fi instabilă. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp”, arată ANM.

Meteorologii spun că instabilitatea atmosferică se va menţine temporar accentuată şi în următoarele zile, în cea mai mare parte a ţării.

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, ISU Teleorman recomandă cetățenilor ca, pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torențial, populația din zonele vizate de avertizări este sfătuită să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.