Eveniment

Teleorman – 21 focare active de gripă aviară la păsări domestice și trei cazuri la păsări sălbatice

De la ultima raportare, din data de 10 martie, până la data de 22 martie, potrivit Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman au mai fost confirmate și alte focare de influență aviară la păsări domestice în mai multe județe din țară printre care județele Constanţa – 2, Bucureşti – 1 şi Teleorman, unde numărul lor a ajuns la 21 de focare confirmate, toate la Dracea. Au fost sacrificate 700 de păsări găsite în gospodării și transportate în unități specifice de neutralizare pentru incinerare. Curțile au fost dezinfectate, iar zona de supraveghere a fost extinsă și asupra comunelor Piatra, Lisa, Seaca și Traian.
De asemenea, au mai fost notificate un număr de trei suspiciuni de influență aviară la păsări sălbatice și domestice pentru care se așteaptă confirmarea din partea Laboratorului Naţional de Referinţă pentru Influența Aviară – Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, acestea fiind în stadiul de suspiciune.
Cazurile de influență aviară, depistate la păsări sălbatice, au înregistrat o creștere, de la 149 la 160, la nivel național, în Teleorman înregistrându-se trei cazuri, la trei păsări sălbatice în două focare. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.