Social

Taxele pentru obținerea permisului de conducere și înmatriculare nu se mai achită la CEC

MAI a diversificat modalitățile de plată a taxelor pentru eliberarea pașapoartelor și a permiselor de conducere, acestea putând fi achitate prin Internet Banking, virament bancar, mandat poștal sau în numerar. Plata în numerar a acestor servicii nu se mai face prin casieriile CEC Bank.  În ceea ce privește plățile care se efectuează pentru permisele de conducere, Prefectura Teleorman informează că taxele pentru examinare se achită la Primăria municipiului Alexandria. Astfel, taxele pentru examinarea persoanelor care au absolvit o şcoală de conducători auto categoriile  A, A1, B, B1, B+E sunt de 6 lei, Categoriile C1, D1, TR, C1+E, D1+E, C, D, C+E, D+E, TV, TB – 28 lei, taxele pentru examinarea persoanelor cărora le-a fost anulat permisul de conducere, pentru categoriile cuprinse în permisul anulat – 84 lei și taxele pentru examinarea persoanelor care au fost respinse de trei ori la examenul pentru obţinerea aceleiaşi categorii a permisului de conducere – 84 lei.

Contravaloarea permisului de conducere este de  68 lei. Plata se poate face și on-line în sistem internet banking, dar și de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către contul deschis de către Instituția Prefectului Judeţul Teleorman.

Potrivit Instituției Prefectului Teleorman, pentru contravaloarea tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere, plata se face în contul IBAN: RO02TREZ606502601X008557.

Pe documentul de plată vor fi înscrise următoarele informații: CNP-ul și numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat, contul IBAN (conturile indicate mai sus, în funcție de serviciul solicitat), codul fiscal al Instituției Prefectului Judetul Teleorman – CUI 4469108, suma și tipul de documente pentru a cărui contravaloare se încasează plata.

Plata în numerar se poate face la casieria Trezoreriei Statului din Municipiul Alexandria, la ghișeele Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor Teleorman (pentru documentele emise de acestea) și prin mandat poștal. (C.P.)

One Comment

  1. Cam tarziu anuntati, dar e bine si acum

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.