Eveniment

Târgul Sărbătorilor de Iarnă s-a închis

Carmen Dumitrescu

Pentru prima dată după mulţi ani, platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor a fost împodobit în mod adecvat sărbătorilor de iarnă. Un brad imens a fost montat în mijlocul peisajului de iarnă, alături de care trona o scenetă religioasă, unde alexăndrenii şi-au făcut fotografii pe tot parcursul lunii decembrie. Alături de luminile electrice şi de elementele specifice iernii creştine, municipalitatea a luat decizia de a duce în spaţiul cu pricina pe toţi comercianţii ambulanţi care, până anul acesta, şi-au desfăşurat activităţile pe centrul municipiului. Motivaţia care a stat în spatele acestei decizii a fost aceea că experienţa trecută a demonstrat lipsa de civilizaţie a comercianţilor, care lăsau în fiecare noapte mizerie în urma lor, dar contribuiau şi la creşterea traficului în zonă, deranjându-i pe locuitorii din blocurile de pe centru. Astfel, în intervalul 1 decembrie 2012 – 7 ianuarie 2013, a fost amenajat Târgul Sărbătorilor de Iarnă atât pe platoul de la Finanţe, cât şi pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Spre deosebire de anii anteriori, iarna aceasta activitatea de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă s-a desfăşurat în căsuţe puse la dispoziţia comercianţilor de Primăria Alexandria. Cei interesaţi au putut depune cererile la Primăria Alexandria, selecţia cererilor pentru participarea la Târgul Sărbătorilor de Iarnă fiind stabilită de o comisie numită prin dispoziţie de către primarul municipiului Alexandria. În cazul în care doi sau mai mulţi agenţi economici doreau acelaşi amplasament, departajarea s-a realizat în funcţie de data primirii cererii.

Nu a fost însă cazul, pentru că vânzătorii ambulanţi nu s-au înghesuit să închirieze căsuţele puse la dispoziţia lor de către primărie. Pur şi simplu, acest lucru a fost determinat de faptul că noua poziţionare nu ar fi fost suficient de atractivă pentru populaţie. De aceea, s-a luat decizia desfiinţării Târgului Sărbătorilor de Iarnă şi a mutării căsuţelor în zona Lipscani, unde fluxul populaţiei e ceva mai intens decât pe strada Dunării.

Astfel, în dimineaţa zilei de ieri, angajaţii municipalităţii demontau bradul imens din faţa Casei de Cultură, dădeau jos instalaţiile de pe clădire şi din apropierea ei şi puneau la păstrare pentru anul viitor decoraţiunile iernii în curs. Din spusele acestora, se prefăteşte şi demontarea căsuţelor de lemn, care nu mai au în acest moment nici o utilitate şi încarcă fără rost platoul din faţa Casei de Cultură şi de pe platoul de la Finanţe. În consecinţă, după ce zona aceasta va fi eliberată de decoraţiuni, oraşul va reintra în atmosfera lui firească şi căsuţele de lemn vor ajunge să fie poziţionate într-o zonă mai ferită, dar mai circulată, comercianţii ambulanţi susţinând că Lipscani este o alegere mult mai bună decât strada Dunării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.