Eveniment

Tânăra din Dobroteşti care a decedat în Club Colectiv, condusă pe ultimul drum

DSC_2156DSC_2134DSC_2145DSC_2154

“Un copil minunat… şi asta spune tot!”. “Datorită ei am terminat facultatea”

Sunt doar câteva cuvinte pe care prietenii abia au putut să le spună printre lacrimi la căpătâiul Nicoletei Baldovin, tânăra din Dobroteşti care a murit vineri seara în Club Colectiv. Nicoleta Baldovin era o tânără care avea tot viitorul în faţă, o fată de “nota 10”, cum o descriu colegii şi prieteni, un om deosebit. La cei 25 de ani era absolventă a două facultăți, de Drept și Istorie. Era angajată a Institutului Național al Patrimoniului, milita pentru drepturile femeilor, voluntar la FILIA, o organizație non-guvernamentală care luptă împotriva inegalităților.

Din nefericire, Nicoleta s-a aflat vineri, 30 octombrie, ca mulţi alţi tineri, în Club Colectiv, club care a ars ca o torţă şi, odată cu el, şi mulţi tineri nevinovaţi. Cu lacrimi în ochi, cu sufletele sfâşiate de durere, sute de oameni, colegi, prieteni, rude, localnici, profesori, autorități s-au adunat să o conducă pe ultimul drum pe Nicoleta Baldovin.

Cu sufletele rănite de dispariţia unui prieten drag, indignaţi, revoltaţi şi cu durere în glas, tinerii care-şi plângeau prietena spuneau că toţi cei care au murit arşi în Colectiv au murit din cauza corupţiei, din cauza faptului că totul se rezolvă cu un telefon, pentru că autorităţilor nu le pasă, “au închis ochii” la nereguli de fiecare dată. Poate este durerea care-i face să vorbească aşa sau poate este adevărul pe care nimeni nu vrea să-l vadă. Sunt indignaţi şi pentru că atunci când totul se va termina şi apele se vor linişti tinerii care au murit vineri seara au murit degeaba, pentru că în continuare nu se vor lua măsuri. Acest incident se poate repeta şi oamenii poate-şi vor mai aduce sau nu aminte, spuneau prietenii fetei, însă grav este că autorităţile vor închide ochii, vor lăsa timpul să şteargă tot. Aceste cuvinte rostite de tinerii veniţi la înmormântarea fetei dau fiori. Stând de vorbă cu un grup de prietene de la Bucureşti, acestea, printre lacrimi, au spus că Nicoelta era “un copil minunat… şi asta spune tot!”. Aceeaşi fată a continuat prin a spune că îi va fi mereu recunoscătoare deoarece a fost omul care a ajutat-o să-şi termine facultatea: “Datorită ei am terminat facultatea”. Se arătau revoltaţi că autorităţile se mândresc, dacă putem spune aşa, cu mobilizarea exemplară a salvatorilor şi că ies care mai de care să dea declaraţii pompoase. “Nu-i treaba lor, nu-i meritul lor, spuneau tinerii de acolo. Treaba lor este să elimine corupţia şi să nu mai moară şi alţii, să nu se mai rezolve totul cu un simplu telefon!”. La căpătâiul fetei a aprins o lumânare şi a depus o coroană de flori şi prefectul judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan.

 

Apel pentru a ajuta familia tinerei
În urma decesului Nicoletei Baldovin, în familia fetei a rămas o imensă durere şi o mare de lacrimi. Părinţii fetei şi fratele acesteia, pe lângă pierderea suferită, au nevoie de spijin: şi material, şi moral. În sprijinul familiei îndoliate, primarul comunei Dobroteşti a lansat un apel către toţi cei care pot ajuta familia tinerei: “în urma tragicului incident înregistrat în clubul Colectiv din capitală,  în care zeci de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste o sută se luptă să trăiască, Baldovin Nicoleta, o tânără  de 25 de ani din comuna Dobroteşti, a pierdut lupta cu flăcările, iar astăzi nu mai este printre noi. Fac un apel către locuitorii comunei în care sunt primar, fac un apel către toţi teleormănenii, către toţi oameni care pot contribui la întrajutorarea familiei aflată în pragul disperării.
Nimeni şi nimic nu poate compensa lipsa Nicoletei, fata cu două facultăţi care era recunoscută pentru implicarea sa în proiecte de voluntariat şi pentru determinarea de a-şi ajuta semenii prin prisma activităţii sale.
Este rândul nostru s
ă fim solidari, să fim voluntari, să fim uniţi.
Gestul nostru mic poate fi unul important pentru familia indurerata, o familie simplă ce face cu greu față pierderii suferite.
Este important, acum mai mult ca oricând, să fim oameni, să fim lâng
ă familia Nicoletei.
Pentru asta, vreau să vă anunț că am deschis contul RO82CRCOX351403000010417, la Cooperativa Dumbrava din Scrioaștea, pe numele tatălui fetei – Baldovin Mihai. Orice sumă de bani poate fi un mod de a diminua, în aceste momente, grijile financiare pentru familie. Măcar atât putem face – să îi lăsăm să își plângă fata liniștiți”, se arată în apelul edilului către populaţie. De precizat că, spunea Ion Mănica, edilul din Dobroteşti, cetăţeni ai comunei şi angajaţi ai Primăriei Dobroteşti, precum şi Prefectura Teleorman au venit deja în ajutorul familiei. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.