Politic

Tăcerea liberală din Consiliul Județean Teleorman

Aripa liberală din Teleorman se declară mai hotărâtă ca niciodată să câștige alegerile locale în județ și să-și treacă în portofoliu președinția Consiliului Județean, în acest sens mai marii de la centru făcând tot felul de demersuri pentru ca șefii de județe să nu fie aleși de cetățeni, ci indirect, dintre consilieri.

Însă hotărârea pare să fie doar declarativă, dacă e luată în calcul atitudinea pe care o au în ședințele de Consiliu Județean consilierii PNL, care nu numai că nu au nimic de comentat, dar mai și votează la grămadă cu puterea, în majoritatea cazurilor.

Un exemplu concret îl reprezintă cea mai recentă ședință de Consiliu Județean de joi, 30 ianuarie, când pe ordinea de zi au fost trecute 12 proiecte de hotărâre, dintre care unele ar fi putut face obiectul unor discuții, din moment ce au fost intens dezbătute în spațiul public, în ultimele zile. Cu toate acestea, aleșii județeni ai PNL s-au rezumat la a ține capul în hârtii și la a ridica mâna, la unison cu ceilalți consilieri, de fiecare dată.

La finalul ședinței, după ce ordinea de zi fusese parcursă în totalitate, Alexandru Iliescu a adus în discuție, la capitolul „diverse”, observația pe care a făcut-o pe unul dintre drumurile județene, unde sunt tăiați copacii sănătoși de pe marginea drumului, în timp ce sunt lăsați în picioare cei într-o stare avansată de degradare.

„O să verificăm, să vedem dacă noi am dat acord pentru așa ceva. Pentru că, dacă nu, o să înștiințăm organele abilitate. O să facem pe toate drumurile județene un inventar, să vedem dacă sunt pomi într-o stare avansată de degradare, care pun în pericol viața participanților la trafic, iar acei pomi vor fi tăiați”, i-a răspuns Dănuț Cristescu consilierului PNL.

Mai există, e adevărat, și varianta ca aleșii PNL din actuala legislatură să știe că nu se vor mai regăsi pe lista de candidați la alegerile locale, astfel că nu îi mai interesează prea tare scorul pe care-l va obține partidul.

One Comment

  1. Concluzia ar fi ca de fapt , consilierii judeteni PNL nu au facut practic opozitie reala in C J TR. , fiind aproape parteneri ai celor de la putere ! Cu o exceptie notabila totusi E. Pirvulescu , in perioada in care a fost consilier judetean ! Prea putin, cu o floare nu se face primavara !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.