Social

Tablete pentru liceenii din mediul rural din Teleorman

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV din București) a donat elevilor liceelor din mediul rural al județului Teleorman tablete conectate la internet, cu abonament inclus și susținut de USAMV pentru 24 de luni.

Vineri, 3 aprilie, au sosit în județul Teleorman, pentru cele trei licee din mediul rural, 60 de tablete cu internet oferite de USAMV din București elevilor din medii dezavantajate, dar cu rezultate bune la învățătură, în cadrul campaniei #ÎmiPASĂ #ȘcoaladeACASĂ. Astfel, câte 20 de elevi ai Liceului Teoretic  din Olteni, Liceului Teoretic din Piatra și de la Liceul Tehnologic din Drăgănești Vlașca vor primi, în funcție de performanțele legate de rezultatele lor la învățătură pe parcursul anilor de studii, aceste instrumente IT de ultimă generație menite să faciliteze procesul educațional la distanță în contextul pandemiei de COVID-19 care pune elevii în situația să utilizeze diferite platforme online pentru a fi aproape de profesorii lor în vederea pregătirii examenelor de Bacalaureat.

Acțiunea a fost organizată și cu sprijinul directorului executiv adjunct al Direcției pentru Agricultură Județeană Teleorman – Stelian Găină, și prof. univ. Dinu Toma Adrian.

În urmă cu câteva zile, prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Cîmpeanu, rectorul USAMV București, declara: “Luând în considerare discrepanțele din perspectiva predării online între mediul urban și mediul rural, între comunități cu acces la tehnologie și comunități dezavantajate din acest punct de vedere, tabletele și abonamentele cu acces nelimitat la internet pentru o perioada de 24 luni sunt achiziționate de USAMV București, din venituri proprii, prin Fundația USAMV, pentru a se asigura o pregătire eficientă online a elevilor pentru examenul național de Bacalaureat și, ulterior, pentru pregătirea admiterii în universitățile românești. Acest program va continua. Parteneriatul are ca scop asigurarea unui învățământ echitabil și de calitate pentru elevii din mediul rural, mai ales în condițiile actuale, când cursurile sunt suspendate pe fondul crizei cu noul coronavirus. Dorim în acest fel limitarea impactului negativ al accesului dificil la resurse educaționale asupra sistemului de învățământ”. Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, prin Fundația USAMV, se alătură demersului Ministerului Educație și Cercetării în cadrul campaniei #ÎmiPASĂ #ȘcoaladeACASĂ cu acest proiect prin care se donează elevilor liceelor din comunități dezavantajate, tablete conectate la internet, cu abonament inclus și susținut de USAMV pentru 24 de luni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.